menu
+30 210 9889421
ΒΑΥΑΡΙΑ – ΑΛΣΑΤΙΑ 7ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P1)

ΒΑΥΑΡΙΑ – ΑΛΣΑΤΙΑ 7ημ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (P1)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 05, 12, 19, 26/07 & 02, 09, 16, 23, 30/08

ΑΠΟ 655 € early booking

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 05, 12, 19, 26/07 & 02, 09, 16, 23, 30/08

ΒΑΥΑΡΙΑ – ΑΛΣΑΤΙΑ 7 μέρες

05, 12, 19, 26/07 ,  02, 09, 16, 23, 30/08

Μόναχο(2) – Νυρεμβέργη – Στρασβούργο(4) – Ομπερναί – Δρόμοι κρασιού (Κολμάρ – Ρικβίρ – Εγκισάιμ) – Χαϊδελβέργη – (Φράιμπουργκ) – Μπάντεν-Μπάντεν

Μια μαγευτική απόδραση στην καρδιά της Ευρώπης

Ανακαλύψτε τρεις από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς της Κεντρικής Ευρώπης σε ένα ταξίδι γεμάτο ιστορία, πολιτισμό και απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Η Αλσατία, με τα παραμυθένια χωριά της, το Στρασβούργο, όπου η γαλλική και η γερμανική κουλτούρα συναντώνται, και η Χαϊδελβέργη, η ρομαντική πανεπιστημιούπολη της Γερμανίας, συνθέτουν ένα ονειρικό ταξίδι που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Τι θα ζήσετε:

  • Αλσατία – Πολύχρωμα χωριά, γραφικοί αμπελώνες και η αυθεντική ατμόσφαιρα μιας από τις πιο όμορφες περιοχές της Γαλλίας.
  • Στρασβούργο – Ένα ζωντανό σταυροδρόμι πολιτισμών, με το ιστορικό του κέντρο (Petite France) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
  • Χαϊδελβέργη – Ρομαντικοί περίπατοι δίπλα στον ποταμό Νέκαρ, το θρυλικό κάστρο και μια πόλη γεμάτη ζωή και ιστορία.

Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο, γεμάτο εικόνες, γεύσεις και εμπειρίες που θα σας ταξιδέψουν στον παλμό της Ευρώπης!

Λίγα λόγια για το ταξίδι μας :

  • Απευθείας πτήσεις με την Aegean Airlines με αναχώρηση για Μόναχο & επιστροφή από Στουτγάρδη σύμφωνα με το εκδρομικό μας πρόγραμμα.
  • Εκδρομή & περιήγηση στα γραφικότερα χωριά της Αλσατίας Κολμάρ – Ρικβίρ – Εγκισάιμ .
  • Εκδρομή & περιήγηση στην ιστορική πόλη της Νυρεμβέργης
  • Εκδρομή & Περιήγηση στην παραμυθένια Χαϊδελβέργη
  • Μοναδική επίσκεψη στο Europa Park ένα από τα μεγαλύτερα Θεματικά Πάρκα παγκοσμίως.

1η Μέρα | Αθήνα – Μόναχο – Ξενάγηση πόλης. «εκεί που η παράδοση συναντά τη μοντέρνα καθημερινότητα»

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ΄΄Ελ. Βενιζέλος΄΄ και απευθείας πτήση για τη πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Μόναχο. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για την κεντρική πλατεία Μαριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο για να ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, τη παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την Βικτουαλιενμαρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Ασσαμ, την εκκλησία Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Συνεχίζουμε στην Προμεναντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche) ο οποίος το 1828 παραχωρήθηκε από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατινερστρασσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Οντεονσπλατς! Συνεχίζουμε στη Ρεσιντεντςστρασσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας, εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (ρεσιντέντς) και του νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχαους, μία από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και στη συνέχεια θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε τον περίπατό σας στους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε επίσκεψη σε παραδοσιακή μπυραρία για να δοκιμάσετε ψητά λουκάνικα και μπύρα.

2η Μέρα | Μόναχο – Νυρεμβέργη – Μόναχο «στη καρδιά της Γερμανίας» .

Πρωινό και αναχωρούμε για την πανέμορφη Νυρεμβέργη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας στη πόλη που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και που είναι πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Κατά την περιήγηση μας στην πόλη με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Η Ostermarkt είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή αγορά, και διαθέτει μακρά παράδοση. Στους περίπου 80 πάγκους της θα μπορέσετε να βρείτε σουβενίρ, είδη κεραμικής, ξύλινα είδη οικιακής χρήσης, βιβλία, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, & παραδοσιακά γερμανικά γλυκά, κρασί & βέβαια άφθονη μπύρα & λουκάνικα. Ελεύθερος χρόνος και αργότερα αναχώρηση για το Μόναχο.

3η Μέρα | Μόναχο – Στρασβούργο – Ξενάγηση πόλης «Γαλλία… αλλά Γερμανικά» .

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο Στρασβούργο. Πρώτο μας σημείο αναφοράς θα είναι το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, το παλάτι της Ευρώπης όπως ονομάζεται, καθώς και το κτίριο που στεγάζει το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επόμενός μας σταθμός θα είναι η κεντρική πλατεία Κλεμπέρ που αποτελεί μέρος του Μεγάλου Νησιού και το πιο ζωντανό σημείο της πόλης. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κτίζεται το 1176 και ολοκληρώθηκε το 1439 μετά από πολλές τροποποιήσεις. Ο Ναός που είναι αφιερωμένος στην Παναγία αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής και χάρη στα 142 επιβλητικά του μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο ψηλά κτίσματα του κόσμου. Εσωτερικά δεσπόζει το αστρονομικό ρολόι που μαγνητίζει τον επισκέπτη καθώς και αυτό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί στην πιο όμορφη γωνιά της παλαιάς πόλης, μια πανέμορφη γειτονιά που ονομάζεται “Petite France”, δηλαδή Μικρή Γαλλία. Εκεί θα περιπλανηθούμε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της, θα φωτογραφηθούμε με φόντο τις περίτεχνες γέφυρες πάνω από τα κανάλια που ποταμού Ιλ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση.

4η Μέρα | Στρασβούργο – Ομπερναί -  Δρόμος Κρασιού (Κολμάρ – Ρικβίρ – Εγκισάιμ).

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη πανέμορφη πόλη Ομπερναί, χτισμένη στους πρόποδες των Βοσγίων που σύμφωνα με τον θρύλο είναι η γενέτειρα της Αγίας Οντίλ (προστάτιδος της Αλσατίας). Η πόλη φημίζεται για τις ιδιαίτερα όμορφες προσόψεις των σπιτιών, θα θαυμάσουμε την γοτθική εκκλησία, το Δημαρχείο από τον 16ο αιώνα και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Συνεχίζουμε για το χωριό Ρικβίρ. Περιτριγυρισμένο από επάλξεις, το χωριό έχει επιβιώσει από πολέμους και έχει παραμείνει ανέπαφο. Δείτε τους μικροσκοπικούς δρόμους, τους οχυρούς τοίχους και τα σπίτια του 16ου αιώνα, θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική αρμονία. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε την πόλη και να γευματίσετε. Μετά το μεσημεριανό γεύμα θα ακολουθήσετε τη γραφική διαδρομή κρασιού της Αλσατίας. Το Ρικβίρ Βρίσκεται ανάμεσα στην κοιλάδα του Ρήνου και την οροσειρά Vosges, η διαδρομή των 60 ετών περνάει από λοφώδεις πλαγιές για πάνω από 170 χιλιόμετρα. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γαλλικό Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο ‘’δρόμο του κρασιού’’ και φημίζεται για αυτά. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα θαυμάσουμε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο, όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμέ εστιατόρια. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Εγκισάιμ στη βόρειο - ανατολική Γαλλία, στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται απλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Εγκισάιμ έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί, τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η Μέρα | Στρασβούργο – Ελεύθερη μέρα

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στο Στρασβούργο.

1η προαιρετική εκδρομή στο Europa Park

Σας προτείνουμε την εκδρομή στο  Europa-Park, το απόλυτο θεματικό πάρκο της Ευρώπης! Αν λατρεύεις την αδρεναλίνη, τη μαγεία και την εξερεύνηση, τότε το Europa-Park είναι ο απόλυτος προορισμός για σένα! Βρίσκεται στο Rust της Γερμανίας και αποτελεί το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες για κάθε ηλικία. Το πάρκο είναι χωρισμένο σε 18 θεματικές περιοχές, καθεμία εμπνευσμένη από μια ευρωπαϊκή χώρα.

2η
προαιρετική εκδρομή στο Φράιμπουργκ

Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη περιπέτεια! Σας προτείνουμε την εκδρομή στην γραφική πόλη του  Φράιμπουργκ όπου θα εξερευνήσουμε τα πιο συναρπαστικά αξιοθέατα της πόλης, θα μάθουμε για τον πολιτισμό και την ιστορία της και θα ζήσουμε από κοντά την έντονη ατμόσφαιρα. Στην περιήγηση μας θα ανακαλύψουμε τα σημαντικότερα σημεία του Φράιμπουργκ στην ιστορική παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμα παλιά σπίτια και γραφικά σοκάκια. Θα θαυμάσουμε την ιστορική Rathausplatz και το μεγαλείο του Παλαιού Δημαρχείου. Επίσης θα Θαυμάσουμε το γοτθικό μεγαλείο του Καθεδρικού Ναού του Φράιμπουργκ. Στο δρόμο προς το γραφικό Schlossberg, χωρίς ανάβαση, θα γνωρίσουμε την πράσινη όαση της πόλης και θα μάθουμε ενδιαφέροντα στοιχεία για το ρόλο της στην ιστορία του Φράιμπουργκ. Στη συνέχεια Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η Μέρα | Στρασβούργο – Χαϊδελβέργη -- Ξενάγηση πόλης «στο ρομαντικό παραμύθι».

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική Χαϊδελβέργη, την πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο! Η βόλτα μας συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα καφέ, τα μπαρόκ κτίρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ' αυτή την πόλη. Ακολουθεί ο «δρόμος των φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ' όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και καφέ στον πεζόδρομο της πόλης. Στη συνέχεια όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν δίωρη κρουαζιέρα για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα στο κάστρο και στα γραφικά και συνάμα πανέμορφα κτίρια και στις δύο όχθες του ποταμιού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

7η Μέρα | Στρασβούργο – Μπάντεν Μπάντεν – Στουτγκάρδη – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και αναχωρούμε για το Μπάντεν - Μπάντεν που φημολογείται ότι λένε δύο φορές το όνομα του, λόγω της ομορφιάς του. Βρίσκεται στη Γερμανία και είναι κτισμένο σε ρυθμό Μπαρόκ. Μια καταπράσινη πόλη με μεγάλα πάρκα η οποία φημίζεται επίσης για τα θερμά Λουτρά της, που σώζονται από  τα Ρωμαϊκά χρόνια. Θα επισκεφθείτε το Καζίνο για να θαυμάσετε το υπέροχο κτίριο στο οποίο στεγάζεται. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Στουτγκάρδη για την πτήση της επιστροφής.

 

ΒΑΥΑΡΙΑ - ΑΛΣΑΤΙΑ– 7 ημέρες / Early booking

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο

Παιδί
2-12 ετών
σε τρίκλινο

Επιβάρυσνη Μονοκλίνου

Πτήσεις/ αεροπορική εταιρία


05, 12, 19, 26/07

Μόναχο: Holiday Inn Munich –City Centre 4*

Στρασβούργο:AC Hotel by Marriott Strasbourg 4*

Πρωινό

655


6
05

+300

Aegean Airlines

Αθήνα –  Μόναχο
Α3: 802  08.35-10.15

Στουτγάρδη–Αθήνα
Α3: 809  20.35-00.10

02, 09, 16, 23/08, 30/08

695

645

+300

+ Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων , ΦΠΑ 265 €
Οι
Early booking τιμές ισχύουν για περιορισμένο αριθμό θέσεων
Κανονική Τιμή  +60  €  κατ’ άτομο

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –  Μόναχο & Στουτγάρδη – Αθήνα με Aegean Airlines (μοναδικές πτήσεις για το καλύτερο περιηγητικό ταξίδι του καλοκαιριού )
  • Βαλίτσα 23kg & χειραποσκευή 8kg
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μόναχο Holiday Inn MunichCity Centre 4*
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο AC Hotel by Marriott Strasbourg 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Χρεώσεις  αεροδρομίων , ΦΠΑ  245 € (ανά άτομο πληρωτέα στο γραφείο ) .
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται .
  • Δημοτικοί φόροι  ξενοδοχείων 15-20 € (ανά άτομο πληρωτέα στον προορισμό ).
  • Check points 30€ (ανά άτομο πληρωτέα στον προορισμό).
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις :

  • Η καθημερινή ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλειφθεί τίποτα από τις παροχές.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι κατόπιν ζήτησης και αφορούν δίκλινα δωμάτια με προσθήκη μιας κλίνης και επιβεβαιώνονται  κατόπιν ζήτησης .
  • Οι προαιρετικές εκδρομές απαιτούν minimum συμμετοχή 20 ατόμων από το group κι επιβεβαιώνονται στον προορισμό .

Αναλυτικά:

  • Κόστος συμμετοχής ταξιδιού (μαζί με φόρους) : από 920
  • Κόστη υπηρεσιών πληρωτέα στον προορισμό :
      • Checkpoints : 30€ κατ’ άτομο
      • Δημοτικοί Φόροι : 15-20€ κατ’ άτομο
      • Κόστος Προαιρετικής εκδρομής – Περιλαμβάνει Μεταφορές & Συνοδεία Αρχηγού : 30€ κατ’ άτομο
      • Στην περίπτωση του Europa Park κόστος εισιτηρίων εξ ιδίων (50€-60€)

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

@palmostravel

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE