ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 30/06 & 14, 28/07 & 04, 11, 18, 25/08 & 01, 22/09 & 06/10
Πανόραμα Δαλματικών Ακτών
Ντουμπρόβνικ, Σπλιτ, Τρογκίρ, Νησί Κόρτσουλα
Λίμνες Πλίτβιτσε, Ζάγκρεμπ, Λιουμπλιάνα
1η μέρα: Αθήνα - Ντουμπρόβνικ, Ξενάγηση
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN AIRLINES για Ντουμπρόβνικ, "το Διαμάντι της Αδριατικής", μία από τις καλύτερα οχυρωμένες πόλεις της Μεσογείου, το ιστορικό τμήμα της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και ξενάγηση στη μεσαιωνική πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στο εσωτερικό του κάστρου με τις εκκλησίες, τα παλάτια, τις κρήνες και τα πανύψηλα πέτρινα κτίρια με τα παράθυρα - πολεμίστρες και τις μικροσκοπικές κρεμαστές αυλές. Στη μέση "κυλάει" η Placa - Stradun, ένας υπέροχος κεντρικός πλακόστρωτος πεζόδρομος, που οδηγεί από την Πύλη Pile, το σιντριβάνι Onofrio (ένα από τα διασημότερα ορόσημα της πόλης), την Εκκλησία του Σωτήρος και το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στην πλατεία Luza με τη Στήλη του Ορλάνδου, τον Πύργο του Ρολογιού, την εκκλησία του προστάτη της πόλης Sveti Vlaho (Άγιος Βλάσιος) και το Παλάτι Sponza, στην άλλη άκρη, κοντά στην Πύλη Ploce. Μεταφορά και τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία ( ανάλογα την αναχώρηση ) LERO / IVKA / LAPAD 4* . Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Νησί Κόρτσουλα - Ντουμπρόβνικ
Πρωινή αναχώρηση για τη γενέτειρα του Μάρκο Πόλο (όπως φημολογείται), το πανέμορφο νησί Κόρτσουλα, μια μικρογραφία του Ντουμπρόβνικ. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, το παλάτι του Αρχιεπισκόπου και τον πύργο του Ζαχράν. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Ντουμπρόβνικ - Σπλιτ - Τρογκίρ
Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της Δαλματίας με προορισμό μια ακόμα σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλιτ. Εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τον τόπο, τον οποίο ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε για να κτίσει το παλάτι του σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το γραφικό Τρογκίρ με το εξαίσιο ιστορικό του κέντρο, που βρίσκεται πάνω σε ένα νησί (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο TROGIR PALACE 4* (https://hotel-palace.net). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: Τρογκίρ - Λίμνες Πλίτβιτσε – Λιουμπλιάνα / Σλοβενία
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για προς την περιοχή των πανέμορφων Λιμνών Πλίτβιτσε, για να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα, που επικοινωνούν μεταξύ τους με καταρράκτες, δημιουργώντας μια "σκάλα", σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση. Ένα θέαμα συναρπαστικό, με τα χρώματα του νερού να ποικίλουν από μπλε σε γαλάζιο ή σε πράσινο, ανάλογα με την ποσότητα των ορυκτών και των οργανισμών που περιέχει, καθώς και από τη γωνία των ηλιακών ακτίνων. Συνεχίζουμε για την Λιουμπλιάνα , την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο M LJUBJANA 4* ( https://www.m-hotel.si ). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα: Λιουμπλιάνα / Σλοβενία , ξενάγηση πόλης - Ζάγκρεμπ
Πρωινό και ξενάγηση στην πανέμορφη παλαιά πόλη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Εδώ, θα επισκεφθούμε την πλατεία Πρέσερεν, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, τη γέφυρα των Δράκων, το Δημαρχείο κ.ά. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το όμορφο Ζάγκρεμπ, που περιβάλλεται από δάση και πάρκα ανάμεσα στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα στα βόρεια και τον ποταμό Σάβο στα νότια. Τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία ( ανάλογα την αναχώρηση ) ZONAR / INTERNATIONAL / DUBROVNIK / HILTON GARDEN INN 4* . Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η μέρα: Ζάγκρεμπ , ξενάγηση πόλης – Αθήνα
Πρωινό και ξενάγηση πόλης . Κατά τη διάρκεια της περιπατητικής ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε την λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την πέτρινη αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια . Ελεύθερος χρόνος και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Αθήνα
Σημειώσεις
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 30 Ιουνίου , 14, 28 Ιουλίου , 4, 11, 18, 25 Αυγούστου , 1, 22 Σεπτεμβρίου , 6 Οκτωβρίου ~ 6 μέρες
Τιμή κατ΄ άτομο
|
|
Δίκλινο |
995 |
3ο άτομο έως 12 ετών |
895 |
Μονόκλινο |
1395 |
+ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 400 €
Περιλαμβάνονται
Δεν Περιλαμβάνονται
A3 |
ΑΘΗΝΑ |
ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ |
Α3 784 12:50 - 13:20 |
ΖΑΓΚΡΕΜΠ |
ΑΘΗΝΑ |
Α3 781 19:15 - 22:05 |
.
Palmos Travel in Style
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE
Τηλ.: +30 210 9889421
info@palmostravel.gr
ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE