menu
+30 210 9889421
ΒΙΕΤΝΑΜ - ΚΑΜΠΟΤΖΗ 12ημ (P11)

ΒΙΕΤΝΑΜ - ΚΑΜΠΟΤΖΗ 12ημ (P11)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 05/03/2025

ΑΠΟ 3.275 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 05/03/2025

Βιετναμ & Σιεμ Ριπ ( Καμποτζη)
Ανόι – Κολπος Χαλονγκ – Χο τσι Μιν (Σαϊγκόν)Mεκονγκ
Αναχώρηση : 05/03/25     ~  12 μέρες / 09 διανυκτερεύσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1Η ΗΜΕΡΑ 05 Μάρτιου  - Πτήση Αθήνα –Ανοι

Αναχώρηση για Ανοι μέσω ενδιάμεσου Σταθμού

2Η ΗΜΕΡΑ 06 Μάρτιου  - Άφιξη στο Ανοι

Καλώς ήλθατε στο Ανόι, την καρδιά του Βιετνάμ που θεωρείται ως ένα μείγμα μεταξύ της παραδοσιακής και της σύγχρονης ομορφιάς.  Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας για να κάνετε check-in. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα δείπνο καλωσορίσματος σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση στο Ανόι.

3Η ΗΜΕΡΑ 07-Mαρτιου- Ξενάγηση στο Ανοι – Παράσταση Με Μαριονέτες στο Νερό, Βόλτα με ποδηλαταμαξες

Η σημερινή ξενάγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπα Ντιν (Ba Dinh), στην οποία πραγματοποιούνται οι επίσημες τελετές της χώρας. Επίσκεψη στο επιβλητικό Μαυσωλείο του Χο Τσι Μιν (εάν είναι ανοιχτό), τον τελευταίο χώρο ανάπαυσης του εθνικού ήρωα και προέδρου της χώρας (1890-1969). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονόστηλη Παγόδα με την μοναδική της αρχιτεκτονική, που κατασκευάστηκε το 1049 από τον βασιλιά Ly Thai Tong. Ακολουθεί επίσκεψη στο σπίτι του Χο Τσι Μιν, στο οποίο επέλεξε να ζήσει από το 1958 έως το 1969. Είναι ένα λιτό ξύλινο οίκημα σε πασσάλους, παρόμοιο με εκείνα των εθνικών μειονοτήτων του Βιετνάμ, που περιβάλλεται από μια λιμνούλα με ψάρια και υπέροχους κήπους με λουλούδια και οπωροφόρα δέντρα. Συνεχίζουμε με τον εντυπωσιακό Ναό της Λογοτεχνίας, που αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα και είναι αφιερωμένος στον Κομφούκιο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο ΕθνολογίαςΓεύμα σε τοπικό εστιατόριο . Ακολουθεί βόλτα με ποδηλατάμαξες (cyclo) στα γραφικά σοκάκια της πόλης, τους περίφημους "36 Δρόμους", κάθε ένας εκ των οποίων πήρε το όνομά του από τα εμπορεύματα που παραδοσιακά πωλούνται εκεί (υφάσματα, χειροτεχνίες, φάρμακα, καλάθια κλπ.). Στο τέλος της ημέρας θα απολαύσουμε μια συναρπαστική παράσταση με μαριονέτες στο νερό (Water Puppetry), μια παραδοσιακή μορφή τέχνης του Βόρειου Βιετνάμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4Η ΗΜΕΡΑ 08-Mαρτιου- Ολοήμερη εκδρομή στο Nιν Μπιν-Χοα Λου, Trang An

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Νιν Μπιν (Ninh Binh) μέσα από μια μαγευτική διαδρομή. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από πανέμορφα τοπία, τα οποία περιλαμβάνουν τα σπήλαια του Ταμ Κοκ (Tam Coc) και την αρχαία πρωτεύουσα Χόα Λου (Hoa Lu), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού, με τους παλιούς ναούς αφιερωμένους στους βασιλείς Dinh και Le του 10ου αιώνα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. . Το απόγευμα  βαρκάδα στο Ταμ Κοκ, όπου τα εντυπωσιακά ασβεστολιθικά βράχια λίγο έξω από τους καταπράσινους ορυζώνες θυμίζουν το Γκουιλίν στην Κίνα και τον κόλπο Χαλόνγκ στο Βιετνάμ - εξ ου και το προσωνύμιο "Ηπειρωτικός κόλπος του Χαλόνγκ" ("Halong-bay-on-land").Ένα συγκρότημα οικοτουρισμού είναι ένα σπίτι 600 ειδών χλωρίδας και πάνω από 200 είδη πανίδας που πολλά από αυτά στο κόκκινο βιβλίο του Βιετνάμ. Είναι επίσης μια συγκέντρωση 31 κοιλάδων, 48 σπηλιών και θα επισκεφθούμε 3 από αυτές.  Επιστροφή στο Ανόι αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ 09-Mαρτιου- Ανοι – Κόλπος Χαλονγκ- Κρουαζιέρα

8:30: Παραλαβή από το ξενοδοχειο για το κόλπο Χαλονγκ.  Τα μέλη του πληρώματος της Peony Cruises θα σας καλωσορίσουν . Kατα τις 12:30 επιβιβαση στο πολυτελές σκάφος μας, Peony Cruises.  Στη συνέχεια σαλπάρουμε για τον κόλπο Lan Ha – ενας από τους πιο Όμορφους  Κόλπους  του Κόσμου. Mεσημεριανό γεύμα με φρέσκα θαλασσινά και μια ποικιλία από ορεκτικές λιχουδιές ενώ κάνετε κρουαζιέρα στον κόλπο Lan Ha με το μαγευτικό τοπίο. Κατά  τις 15.30 Επίσκεψη στην περιοχή Tra Bau όπου είναι γνωστή ως περιοχή διάσημη για την παρθένα, ποιητική φυσική ομορφιά και το ελκυστικό θαλασσινό τοπίο του κόλπου Lan Ha. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για καγιάκ για να ανακαλύψετε την πιο αληθινή ομορφιά των ασβεστολιθικών νησιών. Βυθιστείτε στα σμαραγδένια νερά του κόλπου ή απολαύστε την πισίνα με τζακούζι στο Peony Cruises.

17:30 - 18:30 : Ελάτε μαζί μας στην επίδειξη Μαγειρικής για να μάθετε πώς να φτιάχνετε μια από τις πιο διάσημες βιετναμέζικες κουζίνες, τα Spring rolls. Εναλλακτικά  φτάστε στο επάνω κατάστρωμα της κρουαζιέρας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το υπέροχο ηλιοβασίλεμα πάνω από τον Κόλπο του Tonkin. Είναι η ιδανική στιγμή για τους λάτρεις της φωτογραφίας να απαθανατίσουν τη μεγαλύτερη στιγμή του ηλιοβασιλέματος πάνω από τον κόλπο Lan Ha.  Δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο.  Διανυκτέρευση στο πλοίο.

6Η ΗΜΕΡΑ 10-Mαρτιου  Κόλπος Χαλονγκ- Ανοι- Πτήση για  Σιεμ Ριπ ( Καμπότζη)

Πρωινό στο Πλοίο.  Το πρωινό σερβίρεται κατά την κρουαζιέρα στην προβλήτα Gia Luan. Έπειτα περιήγηση της Cat Ba World Biosphere . Μεταφορά από το Gia Luan στο Trung Trang - ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια στο νησί Cat Ba του Βιετνάμ. Το ασβεστολιθικό σπήλαιο έχει χιλιάδες σταλακτίτες σε διάφορα σχήματα, προσφέροντας γεωλογικές αξίες με ένα τυπικό σπηλαιολογικό οικοσύστημα. Επιστροφή στο κύριο σκάφος από τη σπηλιά και check out . Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο . Μεταφορά στο αεροδρόμιο στο Ανόι για την πτήση σας στο Σιεμ Ριπ. Το Σιεμ Ριπ είναι ένα ευχάριστο, νυσταγμένο τέλμα που χρησιμεύει ως πύλη προς την αρχαία πρωτεύουσα Angkor. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι στην ακμή του τον 12ο αιώνα, αυτός ήταν ένας από τους πιο προηγμένους πολιτισμούς στον κόσμο και το σπίτι σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο κατοίκους. Άφιξη στο Σιεμ Ριπ και Μεταφορά στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση στο Σιεμ Ριπ

7Η ΗΜΕΡΑ 11-Mαρτιου  - Σιεμ Ριπ ( Καμπότζη) ξενάγηση -Ναοι Ανγκορ Τομ- Ανκορ Βατ , Τα Προμ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της οχυρωμένης πόλης Άνγκορ Τομ (Angkor Thom, "μεγάλη πόλη"), της τελευταίας πρωτεύουσας της τεράστιας και ισχυρής αυτοκρατορίας των Χμερ κατά τον 15ο αιώνα. Εδώ θα δούμε την Νότια Πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα, τα ερείπια του βασιλικού ανακτόρου, τον ναό Μπαγιόν (Bayon) με τα γιγαντιαία γλυπτά πρόσωπα - μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες που συνδέονται με την κλασική τέχνη των Χμερ, την Πλατφόρμα των Ελεφάντων (Elephants Terrace) - ένας εντυπωσιακός τοίχος μήκους 350 μέτρων και ύψους δυόμισι μέτρων, που χρησιμοποιείτο από τον βασιλιά για δημόσιες τελετές, αλλά και για να βλέπει την επιστροφή του νικηφόρου στρατού του (οφείλει το όνομά της στην ανάγλυφη παρέλαση των ελεφάντων που διακοσμεί την ανατολική της πλευρά) - καθώς και την Πλατφόρμα του Λεπρού Βασιλιά (Terrace of the Leper King, ύψους 7 μέτρων), όνομα που οφείλεται στην ανακάλυψη ενός αγάλματος του 15ου αιώνα, που απεικονίζει τον ινδουιστικό θεό του θανάτου Γιάμα, όμως ο αποχρωματισμός και τα βρύα πάνω του παρέπεμπαν σε άτομο με λέπρα (επίσης ταίριαζε και με τον τοπικό μύθο για τον βασιλιά Γιασοβαρμάν Α΄, που ήταν λεπρός - οι ντόπιοι τον αποκαλούν Dharmaraja). Θα συνεχίσουμε με το πολυ-κινηματογραφημένο αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι Τα Προμ (Ta Prohm), σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα που το έχει κυριολεκτικά καταβροχθίσει - οι τεράστιες ρίζες των δέντρων ξεπροβάλλουν σαν πλοκάμια και συνθλίβουν τις πέτρες του. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μετα το γεύμα θα επισκεφτούμε τη μυστηριώδη βασιλική πόλη Angkor Thom & Bayon. Ο ναός του με 54 πύργους είναι ένα φοβερό θέαμα. Με την πρώτη ματιά φαίνεται μια άμορφη μάζα πέτρας, αλλά η περαιτέρω εξέταση αποκαλύπτει ένα πρόσωπο, και μετά ένα άλλο και ένα άλλο, ώσπου ξαφνικά σε τυλίγει το σιωπηλό, βαρύ, αινιγματικό και σιωπηλό βλέμμα μέσα από μισόκλειστα μάτια, κοιτάζοντας έξω από ένα πρωτόγονο και μακρινό χρόνο Επιστροφή στο ξενοδοχείο μετά την ξενάγηση. Ελεύθερος για χαλάρωση. Διανυκτέρευση

8Η ΗΜΕΡΑ 12-Mαρτιου  - Σιεμ Ριπ- Xo Τσι Μιν ( Σαιγκον)

Πρωινό στο ξενοδοχειο και μεταφορά σε ένα όμορφο χωριό στην ύπαιθρο,. Θα περπατήσουμε και θα δούμε τη ζωη των ντοπιων . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Το Kampong Phluck . Είναι ένας μόνιμος οικισμός στη λίμνη Tonle Sap με ένα μικρό χερσαίο χωριό που συνδέεται με αυτό. Το αξιόλογο ο δάσος του είναι μοναδικό στην περιοχή του Σιέμ Ριπ. Θα επιβιβαστείτε σε ένα τοπικό σκάφος και θα κάνετε κρουαζιέρα στις πλωτές οδούς παρατηρώντας τον αυθεντικό και ποικίλο τρόπο ζωής της τοπικής πλωτής κοινότητας και θα θαυμάσετε τον απλό, αλλά συναρπαστικό τρόπο ζωής. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση σας στο Χο Τσι Μινχ (πρώην Σαϊγκόν). Άφιξη και μεταφορά στο Ξενοδοχειο.  Διανυκτέρευση στην πόλη Χο Τσι Μινχ.

9Η ΗΜΕΡΑ 13-Mαρτιου  - Xo Τσι Μιν – Τουνελς Κουτσι -Τσο Λον-Ξεναγηση Σαιγκον

Νωρίς το πρωί  αναχώρηση για το Κου Τσι, όπου θα επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη υπόγεια τούνελ - ένα δίκτυο άνω των 200 χιλιομέτρων, τα οποία έπαιξαν ζωτικό ρόλο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, καθώς αποτελούσαν κρησφύγετο, αλλά και ορμητήριο των Βιετκόνγκ ενάντια στους Αμερικανούς. Μέσα σε αυτές τις υπόγειες σήραγγες υπήρχαν χώροι διαβίωσης, διοικητικά κέντρα, κουζίνες, αποθήκες, εργοστάσια όπλων, νοσοκομεία κλπ. Αφού παρακολουθήσουμε ένα σύντομο εισαγωγικό βίντεο που δείχνει το πώς κατασκευάστηκαν οι σήραγγες αυτές, θα έχετε την ευκαιρία να "συρθείτε" σε ένα μικρό τμήμα τους για να κατανοήσετε την στενότητα του χώρου και τη θερμοκρασία που επικρατούσε. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο Ξενάγηση στη Σαϊγκόν κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το πολύ ενδιαφέρον Πολεμικό Μουσείο (War Remnants Museum), θα δούμε το Μέγαρο της Επανένωσης ή Μέγαρο της Ανεξαρτησίας (τέως Προεδρικό μέγαρο), τον γαλλικό νεο-ρομανικό Καθεδρικό ναό της Παναγίας, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1877 και 1883 και το Κεντρικό Ταχυδρομείο του Άιφελ, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την γεμάτη μικρομάγαζα τοπική αγορά Τσο Λον (Cho Lon).

10Η ΗΜΕΡΑ 14-Mαρτιου  - Xo Τσι Μιν – Ποταμος Μεκονγκ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε μακριά από τη φασαρία της Σαϊγκόν για να επισκεφθείτε το Ben Tre,. Κατά την άφιξη στην προβλήτα Hung Vuong. Θα ξεκινήσει  βαρκάδα στον ποταμό Tien στο Ben Tre - έναν από τους παραπόταμους του ποταμού Μεκόνγκ -. Γίνετε μάρτυρες ζωντανών δραστηριοτήτων το πρωί, όπως ψάρεμα, φορτηγά σκάφη καρύδας που μεταφέρουν στον ποταμό.... Σταματήστε στην παραδοσιακή τοιχοποιία για να δείτε πώς να φτιάξετε τούβλα με το χέρι. Βαρκάδα στο ποτάμι και στροφή στο κανάλι Cai Son που διασχίζει τη ζούγκλα καρύδας. Θα Επισκεφτούμε το εργαστήριο καρύδας και θα ριξουμε  μια ματιά στα στάδια επεξεργασίας καρύδας.  Θα επισκεφτούμε μια μικρή πλωτή οδό και θα σταματήσουμε στο τοπικό σπίτι για να δουμε τη διατροφή των μελισσών, Περπατώντας κατά μήκος του καναλιού στο εργαστήριο καραμελών καρύδας, ρίξτε μια ματιά σε αυτους που φτιάχνουν καραμέλες με το χέρι και δοκιμάστε μερικά γλυκά,. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο . Επιστροφή στο Λιμάνι και αν θελετε επισκεφθείτε την τοπική αγορά Ben .Διανυκτέρευση στο Χο Τσι Μινχ.

11Η ΗΜΕΡΑ 15-Mαρτιου  - Αναχώρηση Χο τσι Μιν- Κωνσταντινούπολη

Μετα το πρωινο ημερα Ελευθερη . Το Απογευμα μεταφορα στο Αεροδρομιο του Χο Τσι Μιν για τη πτηση εποστροφης μας για Αθηνα μεσω Κωνσταντινουπολέως

12Η ΗΜΕΡΑ 16-Mαρτιου  - Άφιξη Αθηνα

Τιμές  κατ' άτομο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Τιμή για 15 -19 πληρωτεα ατομα

3.505

4.000

Τιμή για 20 -25 πληρωτεα ατομα

3.275

3.770


Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Turkish Airlines
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια & Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • 2 εσωτερικές πτήσεις ( Ανοι-Σιεμ Ριπ και Σιεμ Ριπ- Χο τσι Μιν ) σε οικονομική θέση
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Ανόι σε ξενοδοχείο 4* σε deluxe δωμάτια
  • 1 διανυκτέρευση σε Κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας στον Κόλπο Χαλόνγκ σε deluxe καμπίνες με Μπαλκόνι
  • 3 διανυκτερεύσεις στη Σαϊγκόν σε ξενοδοχείο 4* σε deluxe δωμάτια
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Σιέμ Ριπ της Καμπότζης σε ξενοδοχείο 4* σε superior δωμάτια
  • Πρωινό Καθημερινά
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του Γραφείου μας
  • Εισιτήρια εισόδων και παραστάσεων
  • Πολλαπλή Βίζα (Για την έκδοση της βίζας θα πρέπει να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά έγχρωμη φωτοτυπία διαβατηρίου και φωτογραφία τύπου διαβατηρίου)
  • Μεταφορά Χαλκίδα – Ελ Βενιζέλος- Χαλκίδα

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Βίζα Καμπότζης: 35 δολάρια. Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά. Για την έκδοση της βίζας Καμπότζης θα πρέπει να έχετε μαζί σας 1 έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου.

ΠΤΗΣΕΙΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

με Turkish Airlines

 

05/03

TK1846

Αθήνα – Κων/πολη

21:35 - 00:20

06/03

TK 164

Κων/πολη –Ανοι

02:35 – 15.25

15/03

TK 163

Σαιγκον– Κων/πολη

22:15 - 05:30+1

16/03

ΤΚ1843

Κων/πολη – Αθήνα

08:10 – 08.40

&

Destination

Accommodation

Class

Room

Ανόι
3 Νύχτες

Tirant Hotel
http://www.tiranthotel.com/

4 Star

Deluxe

Κολπος Χαλονγκ
1 νύχτα

Peony Cruise
http://www.peonycruises.com

4 Star

Deluxe Cabin With Balcony

Σιεμ Ριπ
2 Νύχτα

Somadevi Angkor Resort & Spa
https://www.somadeviangkor.com/

4 Star

Superior Room

Χο Τσι Μιν
3 Νύχτες

Liberty Central Saigon Riverside Hotel
https://www.libertycentralsaigonriverside.com/en/

4 Star

Deluxe

.


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE