menu
+30 210 9889421
ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ 4,5ημ ΟΔΙΚΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ -ΦΩΤΑ (P2)

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ 4,5ημ ΟΔΙΚΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ -ΦΩΤΑ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 22/12 , 29/12 , 2/1 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 459 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 22/12 , 29/12 , 2/1 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Α∆ΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ η …μεγαλοπρεπής!

Mε επίσκεψη και στα ∆ΑΡ∆ΑΝΕΛΙΑ!!!

1η μέρα: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 06:00 με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας Ramada Plaza Thraki 5* και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Σουφλί – Κάραγατς - Αδριανούπολη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Αδριανούπολη. Έχοντας κατεύθυνση βόρεια, φθάνουμε στην πόλη του μεταξιού, το Σουφλί. Επίσκεψη σε εργοστάσιο μεταξωτών και αφού ανακαλύψουμε τα μυστικά της μεταξοπαραγωγής, ακολουθούμε την παραποτάμια διαδρομή στον Έβρο μέχρι τις Καστανιές. Διέλευση των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) και πρώτη μας επίσκεψη στο ιστορικό Κάραγατς και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε κάποτε το Οριάν Εξπρές. Στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες μπροστά από την ιστορική ατμομηχανή και το μνημείο της Συνθήκης της Λωζάννης και αργότερα άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο Westdoor 5*. Ξεκούραση, το βράδυ δείπνο και για όσους επιθυμούν, περίπατος γνωριμίας με το ιστορικό κέντρο της Αδριανούπολης.

 

3η μέρα: Πόλη Αδριανούπολης

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τη γνωριμία μας με την Αδριανούπολη (Edirne). Η αλλοτινή πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας όπου φρόντισαν να τη στολίσουν αντάξια με εντυπωσιακά τζαμιά, χαμάμ και παζάρια. Επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο Υγείας, που στεγάζεται σε κτήριο του 15ου αιώνα, έργο του σουλτάνου Βαγιαζήτ ΙΙ. Στη συνέχεια φτάνουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε το επιβλητικό τέμενος Σελιμιγιέ του 16ου αιώνα, ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη του ισλαμικού κόσμου με τον μεγαλύτερο τρούλο και τέσσερις μιναρέδες 75 μέτρων, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, θα θαυμάσουμε το Εσκί τζαμί, το Μπεζεστένι, το Κερβάν Σαράι, τον κεντρικό πεζόδρομο Σαρακλάρ και τη μεγάλη κλειστή αγορά με παραδοσιακά προϊόντα. Αναρίθμητα εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφέ στη διάθεση μας για να γευτούμε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ και γλυκά ανατολής. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον παραδοσιακό μεζέ τζιγέρι, τηγανιτό μοσχαρίσιο συκώτι, που μόνο εδώ θα βρείτε. Ελεύθερος χρόνος να ανακαλύψετε τα μυστικά, τις γεύσεις και τα αρώματα της ανατολής. Σας προτείνουμε να απολαύσετε ένα παραδοσιακό λουτρό και μασάζ στο παλαιότερο χαμάμ της πόλης. Το Saray hamam από το 1363 προσφέρει στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης με παραδοσιακές ανατολίτικες μεθόδους. Μην παραλείψετε τα ανατολίτικα γλυκά ταψιού με αμύγδαλο και φιστίκι, (κιουνεφέ στο MADO και προφιτερόλ στο ODO), παραδοσιακά αμυγδαλωτά και λουκούμια που μπορείτε να αγοράσετε σε πολύ καλές τιμές! Το βράδυ εορταστικό δείπνο σε τοπική ταβέρνα με ζωντανή μουσική, γλέντι και χορό οριεντάλ!

4η μέρα: Ραιδεστός (Μαρμαράς)

Χρόνια Πολλά!!!Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για επίσκεψη στην Ραιδεστό (Tekirdag), σημαντικό εμπορικό, συγκοινωνιακό κόμβο και μεγάλο λιμάνι στη θάλασσα του Μαρμαρά. Η πόλη ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. από κατοίκους της Σάμου. Έτσι ιδρύθηκε η αρχαία Βισάνθη, σημαντική πόλη με μεγάλη εμπορική ανάπτυξη λόγω γεωγραφικής της θέσης. Κατά τους αιώνες άλλαξε πολλά χεριά μέχρι την ένταξη της την Τουρκία το 1922 αλλά ποτέ δεν έχασε το πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα και αυτό το μαρτυρούν τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Σήμερα ζουν περίπου 140000 κάτοικοι και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Τούρκους μιας και είναι η γενέτειρα του ποιητή Ναμίκ Κεμάλ. Περιήγηση στην πόλη θαυμάζοντας το σήμα κατατεθέν της πόλης, το τζαμί του Ρουστέμ Πασά (Rüstem Pasha), σε κεντρικό σημείο της Ραιδεστού με τους δύο μιναρέδες να αντικρίζουν τη θάλασσα του Μαρμαρά. Αν είναι εφικτό και εφόσον βρίσκεται σε λειτουργία, θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό και εθνογραφικό μουσείο Ραιδεστού (έξοδα ατομικά), με πολύτιμα εκθέματα από την εποχής της αρχαιότητας μέχρι τα νεότερα χρόνια. Περίπατος στην μεγάλη προκυμαία, όπου οι μυρωδιές από τις τοπικές λιχουδιές της περιοχής θα μας βάλουν σε πειρασμό να τις απολαύσουμε με εκλεκτό ρακί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα διάσημα σουτζουκάκια που μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα εστιατόρια, αλλά και αν είστε λάτρεις του κρασιού, η περιοχή φημίζεται για τα εκλεκτά κρασιά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση  και το βράδυ δείπνο.

 

5η μέρα: Αδριανούπολη – Δαρδανέλια (Καλλίπολη / Gelibolu) – Αλεξανδρούπολη *

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μέσω Κεσσάνης θα φθάσουμε στην “όμορφη πόλη” (Gelibolu / Καλλίπολη), πατρίδα της Σοφίας Βέμπο και αιώνιο προμαχώνα της Κωνσταντινούπολης με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία. Ο συνδυασμός των υπέροχων παλιών αρχοντικών και των υπολειμμάτων των βυζαντινών κάστρων “πάνω” στο νερό, φανταστικός! Αφού επισκεφτούμε το Εθνικό Ιστορικό πάρκο και ενημερωθούμε για την μνημειώδη Μάχη της Καλλίπολης το 1915, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γευστικές δοκιμές των τοπικών σπεσιαλιτέ (μύδια σε σουβλάκι, κοκορέτσι κ.α.). Μέσω Κήπων επιστρέφουμε στην Ελλάδα και φθάνουμε στην Αλεξανδρούπολη*, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.

 

6η μέρα: Καβάλα – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Καβάλας. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

*Εναλλακτκά οι διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν σε Ξάνθη ή Κομοτηνή

Σημείωση: Στο 5ήμερο πρόγραμμα των Θεοφανείων δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα

Για την είσοδο Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία, είναι απαραίτητη είτε ταυτότητα νέου τύπου (μηχανογραφημένα με λατινικά στοιχεία), είτε έγκυρο διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου.

Τιµή κατ’άτοµο, µε πούλµαν, 6 μέρες

6 ΗΜΕΡΕΣ

22-27/12

2-7/1

 

6ΗΜΕΡΕΣ

29/12-3/1

5 ΗΜΕΡΗ

2-6/1

 

Δίκλινο

508

609

459

3ο άτομο

491

575

439

Μονόκλινο

614

713

545

Περιλαμβάνονται:Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Δύο διανυκτερεύσεις εντός Ελλάδος στο RAMADA PLAZA THRAKI 5* και  δύο ή τρείς στο πολυτελές WESTDOOR 5* στην Αδριανούπολη (Edirne) •Gala Dinner την παραμονή της Πρωτοχρονιάς •Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O φόρος διανυκτέρευσης ανάλογα την κατηγορία του • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE