menu
+30 210 9889421
ΚΟΛΟΜΒΙΑ 11ημ (P28)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ 11ημ (P28)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 11/03/25

ΑΠΟ 2.985 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 11/03/25

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ, ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ, ΜΕΝΤΕΓΙΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025
11 ημέρες / 9 νύχτες

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
2.985 € ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Άμστερνταμ – Μπογκοτά

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών και πτήση μέσω Άμστερνταμ για την μοναδική Κολομβία, την χώρα που γεννήθηκε ο «μαγικός ρεαλισμός» με κύριο αφηγητή τον νομπελίστα Γκάμπριελ Γκαρσία Μαρκεζ!   Άφιξη στη Μπογκοτά. Ύστερα από τη παραλαβή των αποσκευών σας, θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτιά σας, απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και τι καλύτερο από το να απολαύσουμε ένα κλασικό κολομβιανό  Aguardiente! Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Μπογκοτά – Ξενάγηση πόλης – Μονσεράτ

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση πόλης με το ιστο-ρικό κέντρο της Μπογκοτά γνωστό ως “La Candelaria” με τα πολύχρωμα σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και τις ζωντανές πλατείες.  Τα γκράφιτι στην Μπογκοτά είναι έργα τέχνης! Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Χρυσού, όπου παρουσιάζονται περίπου 34.000 κομμάτια προϊσπανικού χρυσού και περισσότερα από 25.000 προκολομβιανά αντικείμενα. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Casa de la Moneda και το Donación Botero, όπου εκτίθενται έργα τέχνης από τον καλύτερο του είδους του, Fernando Botero. Ο Fernando Botero είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος Κολομβιανός καλλιτέχνης διαφορετικών τεχνικών όπως η ζωγραφική, το σχέδιο και η γλυπτική. Συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση στην Πλατεία Μπολίβαρ με το άγαλμα του απελευθερωτή, της Λατινικής Αμερικής,  τον καθεδρικό ναό Prime, το Casa de Nariño – (το προεδρικό μέγαρο), το Liévano Palace και το Μέγαρο της Δικαιοσύνης, το οποίο το 1985 ανατινάχθηκε από βαρόνους της κοκαΐνης , καταλήγοντας στο λόφο Μονσεράτ. (Διάρκεια 6 ώρες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερο απόγευμα  και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Μπογκοτά – Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό Αλατιού Zipaquirá

Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη πόλη Zipaquirá, περνώντας από τη λεγόμενη «Sabana de Bogotá». Άφιξη στο Καθεδρικό Ναό Αλατιού Zipaquirá, ένα από τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα της Κολομβίας, το οποίο αναφέρεται ως το πρώτο θαύμα της Κολομβίας, καθώς χτίστηκε σε βάθος 180 μέτρων σε ένα αλατορυχείο. (Διάρκεια 5 ώρες)

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερο απόγευμα  και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Μπογκοτά – Μεντεγίν – Ξενάγηση πόλης και Comuna 13

Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο El Dorado για την πτήση προς Μεντεγίν. Άφιξη στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα ξεκινά η ξενάγηση πόλης,  και η επίσκεψη στην Comuna 13. Θα επισκεφτούμε τα βασικά αξιοθέατα της πόλης όπως το πάρκο San Antonio, η πλατεία San Ignacio, η Avenida La Playa, το Parque de Las Esculturas, που φιλοξενεί περισσότερα από 20 γλυπτά, δωρεά του καλλιτέχνη Fernando Botero, το Parque de los Deseos, την Αθλητική Μονάδα Atanasio Girardot, καθώς και το ανακαινισμένο Συνεδριακό Κέντρο La Macarena, πρώην αρένα ταυρομαχίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μικρή παραδοσιακή πόλη Paisa. Αργότερα θα μεταφερθούμε στην περιοχή Poblado, όπου θα επισκεφθούμε το Parque del Poblado, το Parque Lleras και το Golden Mile, την καρδιά της πόλης, το οικονομικό κέντρο, εκεί που βρίσκονται όλα τα ξενοδοχεία. Η ξενάγησή μας συνεχίζεται στη Comuna 13 του Μεντεγίν. Εκεί θα απολαύσουμε ένα γραφίτι τουρ αναδεικνύοντας τα σημεία που έγραψαν ιστορία. Οι τοιχογραφίες αυτές, που δημιουργήθηκαν από διάφορους καλλιτέχνες της περιοχής, αποκαλύπτουν ιστορίες που συγκινούν και εμπνέουν την ελπίδα. Τέλος, καταλήγουμε στις περίφημες Κυλιόμενες Σκάλες της Comuna 13. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Διάρκεια 7 ώρες

Ημέρα 5η: Μεντεγίν – Επίσκεψη στο El Peñol & Guatape

Πρωϊνό και ξεκινάμε τη περιήγησή μας στην επαρχία Peñol. Εκεί θα θαυμάσουμε την ποικιλομορφία της αρχιτεκτονικής της και θα εκτιμήσουμε το αποικιακό στυλ. Αργότερα θα πάμε στην μαγευτική Piedra del Peñol, έναν μονόλιθο ύψους 220 μέτρων. Η επίσκεψη θα συνεχιστεί στην παραθαλάσσια επαρχία Guatapé το χωριό των λουλουδιών, των ανάγλυφων και των χρωμάτων διάσημη για τις λεπτομέρειες των πλίνθων, τα σχέδια και τους πίνακες ζωγραφικής σε υψηλής αισθητικής χρώματα με τα οποία είναι στολισμένα τα σπίτια της πόλης και τέλος, θα επισκεφθούμε το Peñol και τις δεξαμενές Guatapé όπου μπορείτε να απολαύσετε την αντίθεση ανάμεσα στα πράσινα βουνά και του αντικατοπτρισμούς του νερού. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διάρκεια 8 ώρες.

Ημέρα 6η: Μεντεγίν – Ελεύθερη μέρα

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα για να περπατήσουμε, να απολαύσουμε το πανέμορφο Μεντεγίν, πόλη ορεινή με ήπιο κλίμα που φέρει τον τίτλο ως “Η πόλη της αιώνιας άνοιξης”. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο κέντρο της πόλης, στην γειτονιά El Poblado, για ποτό και φαγητό στα δεκάδες εστιατόρια και μπαρ της περιοχής,  να δοκιμάσετε γεύσεις, να πιείτε  κοκτέιλ!

Ημέρα 7η: Μεντεγίν – Καρταχένα – Ξενάγηση πόλης

Πρωϊνό στο ξενοδοχείο, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την ομορφότερη ίσως πόλη της Λατινικής Αμερικής, την Καρταχένα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε τη πανοραμική μας ξενάγηση εξερευνώντας τη μαγευτική ιστορία της Cartagena de Indias. Από το λιμάνι της Καρθαγένης εξαγόταν κυρίως το περουβιανό ασήμι στην Ισπανία και εισάγονταν Αφρικανοί σκλάβοι .Θα περάσουμε από τον Κόλπο της Καρταχένα, τη προβλήτα Pegasus, τον πύργο της πόλη μέχρι να φτάσουμε γειτονιά Manga, όπου θα θαυμάσουμε την Μαυριτανική και Ρεπουμπλικανική αρχιτεκτονική. Ύστερα θα επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο San Felipe de Barajas. Θα βυθιστούμε στη γοητεία του ιστορικού, περιτειχισμένου κέντρου της πόλης, με στάσεις για ψώνια και θα κάνουμε βόλτα στους δρόμους και τις πλατείες γεμάτες ιστορία, συμπεριλαμβανομένης του Ναού San Pedro Claver και του Προμαχώνα του Santo Domingo. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Διάρκεια 4 ώρες

Ημέρα 8η: Καρταχένα – Νήσος Ροζάριο (Νησί της Γοητείας)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στην προβλήτα Bodeguita για να πάρουμε ένα ταχύπλοο που θα μας μεταφέρει στα νησιά Rosario (περίπου 45 λεπτά) απολαμβάνοντας μια πανοραμική θέα στον κόλπο της Καρταχένα και τη Bocachica. Παράλληλα, θα θαυμάσουμε ένα πανέμορφο τοπίο με τα οχυρά του San Fernando και του San José. Αφού περιηγηθούμε στο νησί Barú, θα φτάσουμε στο βασικό νησί στα νησιά Rosario για να απολαύσουμε τα κρυστάλλινα νερά του. Εκεί μπορείτε να κάνετε κατάδυση ή snorkeling (με επιπλέον κόστος). Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τη θάλασσα και τις εγκαταστάσεις. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή το απόγευμα στην Καρταχένα, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Διάρκεια 8 ώρες

Ημέρα 9η: Καρταχένα – Ελεύθερη μέρα

Ελεύθερη ημέρα να περπατήσουμε τα στενά της Καρταχένα, να επισκεφτούμε τις αγορές της, να δοκιμάσουμε γεύσεις σε τοπικά εστιατόρια. Είναι η πιο «φωτογραφικά» όμορφη  πόλη της Κολομβίας, μια αποικιακής πόλη αραβοϊσπανικής αρχιτεκτονικής.  Μέρα και νύχτα ο ρυθμός δε σταματάει τόσο στο παλιό κέντρο όσο και στην ολοζώντανη  γειτονιά Getsemani. Καθήστε σε μια από τις πολλές πλατείες απολαύστε το ρούμι σας και αφεθείτε στον ρυθμο τη Καρταχένα!

Ημέρα 10η: Καρταχένα – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για τελευταία βόλτα πριν την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Ημέρα 11η: Άφιξη στην Αθήνα


ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

11/03/2025 - 21/03/2025
11 ημέρες / 9 νύχτες

Τελική τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου

2.985,00 €

+520,00 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (διεθνείς και δύο εσωτερικές πτήσεις)
  • Φόροι αεροδρομίων, ασφάλεια ταξιδιού (800,00€)
  • Ελληνόφωνος συνοδός του γραφείου μας  και έμπειρος τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός (αγγλόφωνες ξεναγήσεις)
  • 3 διανυχτερεύσεις στην Μπογκοτά
  • 3 διανυχτερεύσεις στο Μεντεγίν
  • 3 διανυχτερεύσεις στη Καρταχένα
  • Πρωινό καθημερινά και γεύματα όπου ρητά αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Μεταφορές από προς το αεροδρόμιο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Τοπικοί φόροι που πληρώνονται στην Κολομβία (περίπου 20€ / άτομο)
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Προσωπικά έξοδα

Το πακέτο περιλαμβάνει τα εξής ξενοδοχεία:

ΠΕΡΙΟΧΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Bogotá

Best Western 93

Medellín

Diez Hotel

Cartagena

Dann Cartagena

.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αεροπορικά δρομολόγια

Αριθμός πτήσης

Ημερομηνία

Δρομολόγιο

Ώρες πτήσεων

KL 1952

11/03/25

Αθήνα - Άμστερνταμ

06:00 - 08:35

KL 749

11/03/25

Άμστερνταμ - Μπογκοτά

09:35 - 14:30

KL 749

20/03/25

ΚαρταχέναΆμστερνταμ

18:55 - 10:45+1

KL 1955

21/03/25

Άμστερνταμ – Αθήνα

12:25 - 16:35

Οι παραπάνω ώρες είναι τοπικές και τα τελικά ωράρια ενδέχεται να διακυμανθούν.

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Για την οριστική προκράτηση, απαιτείται προκαταβολή της τελικής τιμής, μαζί με τα διαβατήρια ή ταυτότητες των ταξιδιωτών και την υπογραφή της ταξιδιωτικής σύμβασης. Η εξόφληση του πακέτου θα πρέπει να γίνει 30 ημέρες πριν την αναχώρηση.


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE