menu
+30 210 9889421
ΤΙΦΛΙΔΑ 5ημ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΦΩΤΑ (P2)

ΤΙΦΛΙΔΑ 5ημ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΦΩΤΑ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21, 28/12 & 04/01

ΑΠΟ 590 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21, 28/12 & 04/01

Τιφλίδα

ΜΤΣΧΕΤΑ – ΓΚΟΡΙ – ΟΥΠΛΙΣΤΙΚΕ η Λαξεμένη πόλη
Οινογευσία στο ιστορικό οινοποιείο Χαρέμπα

Γεωργία, Τιφλίδα, ο τόπος όπου ο μύθος και ο πολιτισμός συναντούν την ιστορία, τις παραδόσεις, την ποικιλομορφία και τους φιλόξενους ανθρώπους. Απρόσμενα κομψή και ρομαντική, γεμάτη κρυφές χάρες και δίχως περιττά στολίδια, θα μας καθηλώσει με την απλότητά της και θα κερδίσει αμέσως μια θέση στην καρδιά μας. Παλιές γειτονιές με ξύλινα σπίτια, πάρκα, άνετοι δρόμοι με πυκνοφυτεμένες δεντροστοιχίες, μεσαιωνικές εκκλησίες κτισμένες με πέτρα, κάστρα, μοντέρνες γέφυρες, παρόχθια καφέ και μπαρ. Η όμορφη πρωτεύουσα της Γεωργίας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που έχει επηρεαστεί από τους Βυζαντινούς, τους Πέρσες, τους Οθωμανούς και τους Ρώσους.

1η μέρα: Αθήνα - Τιφλίδα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SKY EXPRESS για Τιφλίδα. Άφιξη στη πρωτεύουσα της Γεωργίας, συνάντηση με τον ελληνόφωνο ξεναγό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείo. GOLDEN TULIP DESIGN TBILISI 4* (https://design-tbilisi.goldentulip.com/en-us/) Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση

2η μέρα: Τιφλίδα , ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση.  Στο παλιό τμήμα της πόλης ξεχωρίζουν τα πρωτότυπα και παραδοσιακά σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια. Κατά μήκος του ποταμού Μκτβάρι (Mtkvari) μας περιμένουν εντυπωσιακά κτίρια, θέατρα και μουσεία. Ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας, στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τζαμιά, συναγωγές, καθολικές και αρμένικες εκκλησίες. Το γεγονός αυτό μαρτυρά τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Τιφλίδας και την ανεκτικότητα των ντόπιων απέναντι στις διάφορες θρησκείες. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε τους Καθεδρικούς ναούς της Αγίας Τριάδας (Σαμέντα) και της Κοιμήσεως (Sioni), γνωστή για τον Ήλιο του Χριστού και τον Σταυρό της Αγίας Νίνα (Nino στα Γεωργιανά), η οποία οδήγησε την Γεωργία στον Χριστιανισμό τον 4ο αιώνα, την εκκλησία Μετέχι με το έφιππο άγαλμα του βασιλιά Βαχτάνγκ Γκοργκασάλι δίπλα της, καθώς και την εκκλησία Αντσισχάτι (Anchiskhati), την παλαιότερη βασιλική της Τιφλίδας (6ος αιώνας), δείγμα παλιάς μεσαιωνικής Γεωργιανής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με το κάστρο Ναρικάλα του 4ου μ.Χ. αιώνα, που δεσπόζει στην πόλη. Είναι κτισμένο σε στρατηγική θέση και προσφέρει εξαιρετική θέα στην γύρω περιοχή. Στην είσοδο του κάστρου βρίσκεται το ύψους 20 μέτρων άγαλμα της "Μητέρας Γεωργίας", που κρατάει σπαθί στο ένα χέρι (για να διώχνει τους εχθρούς) και ένα ποτήρι κρασί στο άλλο (για να καλωσορίζει τους φίλους). Επόμενη στάση μας το Αμπανοτουμπάνι (Abanotubani) - η παλιά συνοικία της πόλης, γνωστή για τα ιαματικά λουτρά που προσελκύουν πολλούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες - εξ άλλου η Τιφλίδα στα γεωργιανά ονομάζεται Τμπιλίσι, που σημαίνει "ζεστή πηγή". Θα διασχίσουμε τη λεωφόρο Ρουσταβέλι, θα δούμε το ομώνυμο θέατρο, το παλάτι Βοροντσόβ και θα επισκεφθούμε το Εθνικό μουσείο. Η οδός Sharden, γνωστή για τα πολλά καφέ και μαγαζάκια της, η πεζογέφυρα της Ειρήνης με καταπληκτική θέα, σχεδιασμένη από Ιταλούς αρχιτέκτονες το 2010 και η γραφική υπαίθρια αγορά με τις πολύχρωμες πραμάτειες της και τους πίνακες τοπικών ζωγράφων, θα συμπληρώσουν την πλούσια σε επισκέψεις γνωριμία μας με την Τιφλίδα. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τιφλίδα - Μτσκέτα - Γκόρι - Ουπλιστίκε

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη-μουσείο Μτσχέτα (Mtskheta), πρωτεύουσα της Ιβηρίας (δηλαδή της αρχαίας και μεσαιωνικής κεντρικής Γεωργίας), γνωστή για τις παλιές εκκλησίες της, οι οποίες αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί θα επισκεφθούμε το πανέμορφο μοναστήρι Τζβάρι (Jvari, "Τίμιος Σταυρός") του 6ου αιώνα και τον ναό Σβετστικοβέλι (Svetitskhoveli, "παλιά ρίζα"), ο οποίος κτίστηκε στην τοποθεσία της πρώτης εκκλησίας της Γεωργίας και στεγάζει τάφους αρχαίων γεωργιανών βασιλιάδων. Επόμενος σταθμός μας το Γκόρι, η γενέτειρα του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι, γνωστότερου με το όνομα Στάλιν. Θα επισκεφθούμε το μουσείο του Στάλιν με τα προσωπικά του αντικείμενα και θα συνεχίσουμε για την περίφημη "λαξεμένη πόλη" Ουπλιστίκε στις όχθες του ποταμού Μτκβάρι. Εδώ, οι διάφορες κατασκευές χρονολογούνται από τις αρχές της εποχής του σιδήρου έως τα τέλη του μεσαίωνα - ένας μοναδικός συνδυασμός ειδωλολατρικής και χριστιανικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τιφλίδα ελεύθερη ημέρα

Ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας για τις βόλτες σας στην παλιά πόλη ή τα ψώνια σας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Τιφλίδα - Μονή Μπόντμε - Σιγκνάγκι - Οινοποιείο Χαρέμπα - Τσιναντάλι - Τιφλίδα – Πτήση για Αθήνα

Αναχώρηση για την περιοχή Κακέτι (Kakheti), που φημίζεται για την αρχαία της αμπελοκαλλιέργεια, τις παραδόσεις και τη φιλοξενία των κατοίκων της, θα θαυμάσουμε όμορφα τοπία αμπελώνων και οινοπαραγωγά χωριά.  Πρώτη μας στάση και επίσκεψη θα είναι στη μονή Μπόντμπε (Bodbe), ένα Γεωργιανό Ορθόδοξο μοναστηριακό συγκρότημα του 9ου αιώνα αφιερωμένο στην Αγία Νίνα, τα λείψανα της οποίας φυλάσσονται εκεί. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην όμορφη γειτονική πόλη Σιγκνάγκι (Sighnaghi) - ένας από τους πολλούς σταθμούς της Γεωργίας κατά μήκος του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού - περιτριγυρισμένη από αμυντικά τείχη και πύργους. Βόλτα στην πόλη και συνεχίζουμε για το οινοποιείο Χαρέμπα που είναι λαξευμένο σε μία βραχώδη σήραγγα 7,7 χιλιομέτρων (στρατιωτικό έργο αρχικώς, αλλά χώρος φύλαξης εκλεκτών κρασιών πλέον). Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα περίφημα κρασιά της περιοχής. Τελευταία μας στάση το χωριό Τσιναντάλι (Tsinandali), γνωστό για το κτήμα και το ιστορικό του οινοποιείο που κάποτε ανήκε στον αριστοκρατικό ποιητή του 19ου αιώνα Αλεξάνδρου Τσαβτσαβάτζε. Επιστροφή στην Τιφλίδα και  αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την μεταμεσονύχτια απευθείας πτήση προς Αθήνα.  Άφιξη στην Αθήνα στις 02.15 (6η μέρα)

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 14:00 - 16:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων έως τις 10:00 - 12:00 της ημέρας αναχώρησης (ανάλογα με την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου)
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 21, 28 Δεκεμβρίου, 04 Ιανουαρίου             ~  5 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο

21/12

28/12

04/01

Δίκλινο

620

690 €

590 €

3ο άτομο έως 12 ετών

560

600 €

510 €

Μονόκλινο

820 €

910 €

790 €

+ Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 270 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ με SKYEXPRESS
  • Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ή ένα προσωπικό αντικείμενο
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GOLDENTULIPDESIGNTBILISI 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Αποχαιρετιστήριο δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα σε τοπικό εστιατόριο
  • Οινογευσία στο ιστορικό οινοποιείο Χαρέμπα
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός – συνοδός για γκρουπ με συμμετοχή μέχρι 24 άτομα. Επιπλέον Έλληνας συνοδός για μεγαλύτερα γκρουπ με συμμετοχή άνω των 25 ατόμων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 270 €
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 150 €  και από άλλες πόλεις: 220 € με SKYEXPRESS (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

ΠΤΗΣΕΙΣ

GQ

21/12

ΑΘΗΝΑ

ΤΙΦΛΙΔΑ

GQ 784  10:00 – 14:45

26/12

ΤΙΦΛΙΔΑ

ΑΘΗΝΑ

GQ 785  01:15 – 02:15

GQ

28/12

ΑΘΗΝΑ

ΤΙΦΛΙΔΑ

GQ 784  10:00 – 14:45

02/01

ΤΙΦΛΙΔΑ

ΑΘΗΝΑ

GQ 785  01:15 – 02:15

GQ

04/01

ΑΘΗΝΑ

ΤΙΦΛΙΔΑ

GQ 784  10:00 – 14:45

09/01

ΤΙΦΛΙΔΑ

ΑΘΗΝΑ

GQ 785  01:15 – 02:15

.


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE