menu
+30 210 9889421
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 5ημ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΦΩΤΑ (P19)

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 5ημ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΦΩΤΑ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 24/12 & 03/01

ΑΠΟ 655 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 24/12 & 03/01

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Ψαροχώρια
Ντελφτ Χάγη Ρότερνταμ
5 ΗΜΕΡΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2024 – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2025
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 24
/12 | 03/01

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το νεανικό Άμστερνταμ  είναι η πόλη που συνδυάζει τα σπίτια που αναδύονται με χάρη μέσα από τα κανάλια, τους δρόμους που στεγάζουν μεγάλα μουσεία και τα μικρά vintage μαγαζιά, καφέ, μπυραρίες και υπέροχες γαστρονομικές γωνιές.

Η πόλη έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, τη Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείο. Την περίοδο εκείνη, μια σειρά από ομόκεντρα ημικυκλικά κανάλια, τα περίφημα χράχτεν (grachten) χτίστηκαν γύρω από το κέντρο της παλαιότερης πόλης, τα οποία μέχρι σήμερα προσδιορίζουν τη διάταξη και την εμφάνιση του κέντρου. Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια και αρχοντικά· τα περισσότερα κατοικούνται, άλλα είναι πια γραφεία, και μερικά είναι δημόσια κτήρια. Είναι γνωστή για πολλά εξαιρετικά μουσεία, όπως το Κρατικό Μουσείο Ρέικσμουζεουμ,  τo Μουσείο Βαν Γκογκ, το Μουσείο της Πόλης  και το Σπίτι της Άννας Φρανκ. Αξίζει να το επισκεφθείτε, ειδικά τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων έως και τα Φώτα!

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Απευθείας πτήσεις με KLM
Αθήνα –  Άμστερνταμ – Αθήνα
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
XO COUTURE 4* ή παρόμοια

  • Ξενάγηση στο Άμστερνταμ
  • Επίσκεψη σε βιοτεχνία κοπής διαμαντιών στο Άμστερνταμ
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Ρότερνταμ, Χάγη & Ντελφτ
  • Επίσκεψη σε φάμπρικα ξυλοπάπουτσων στο παραδοσιακό χωριό Zaanse Schans σε συνδυασμό με επίσκεψη σε παραδοσιακό τυροκομείο στο Βόλενταμ
  • Εμπειρότατος αρχηγός συνοδός / ξεναγός, μόνιμος κάτοικος και γνώστης της περιοχής

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Aθήνα – Άμστερνταμ (ξενάγηση πόλης)

Τα διαμάντια είναι παντοτινά! Μια πόλη ανοιχτή στη διαφορετικότητα και κλειστή στις προκαταλήψεις.

Απευθείας πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη και απευθείας περιήγηση της πόλης µε το τραμ και µε τα πόδια (όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι αποκλεισμένο για τουριστικά λεωφορεία). Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία των περιβόητων μουσείων Rebrandt & Van Gogh όπου θα επισκεφτούμε τον μεγαλύτερο οίκο διαμαντιών του κόσμου Coster για να παρακολουθήσουμε την διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στην πλατεία Leidseplein όπου βρίσκεται το παλιό δημαρχείο της πόλης και τα αμέτρητα καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Μέσω των περίφημων πεζόδρομων  Leidsestraat & Kalverstraat θα διασχίσουμε γραφικές γέφυρες και κανάλια θαυμάζοντας την πλωτή πολιτεία µε τα σπίτια του 17ου αιώνα, το πολύχρωμο παζάρι των λουλουδιών, την πλατεία Rembrandt και την γέφυρα µε τα στέμματα και το εντυπωσιακό κτήριο της όπερας  µε  το  δημαρχείο  πάνω  στον  ποταμό  Άµστελ.  Θα  καταλήξουμε  στην πλατεία Dam µε τα βασιλικά ανάκτορα και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό αντικρίζοντας την θάλασσα. (συνολική διαδρομή µε τα πόδια περίπου 2 χλμ. και διάρκεια περίπου 4 ώρες). Επιστροφή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες σε μια πόλη που το μωσαϊκό της απαρτίζεται από κάθε λογής ψηφίδες διαφορετικών εθνοτήτων. Εξάλλου, η μεγάλη θρησκευτική ανεκτικότητα στο Άμστερνταμ σε συνδυασμό με τον εμπορικό του χαρακτήρα ήταν ο κύριος λόγος που κατέφευγαν οι άνθρωποι εδώ κατά την περίοδο του Μεσαίωνα, αλλά και της Αναγέννησης δημιουργώντας έναν από τους πιο γνωστούς πολυεθνικούς κόμβους στον κόσμο.

Ημέρα 2η: Άμστερνταμ (εκδρομή Ρότερνταμ, Χάγη Ντελφτ)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο Ρότερνταμ, Χάγη και Ντέλφτ. Η πρώτη μας στάση είναι το Ρότερνταμ. Γεμάτη με φοιτητικό παλμό εξαιτίας του Πανεπιστημίου Εράσμους, η πόλη θα μας καθηλώσει με την υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική, τον φουτουριστικό της χαρακτήρα και τις μοντέρνες δονήσεις της. Αν χρωστάει σε κάτι τη φήμη της η πόλη Ντελφτ, αυτό είναι η τέχνη της κεραμοποιίας, της ταπητουργίας, αλλά κυρίως, η διάσημη τεχνική φαγιάνς, δηλαδή η επισμάλτωση των κεραμικών με το ιδιαίτερο μπλε χρώμα. Ακόμη και σήμερα τα κομψοτεχνήματα των τοπικών τεχνιτών φαγιάνς μαγνητίζουν τουρίστες και εμπόρους και αποτελούν σταθερή αξία στην τοπική οικονομία της πόλης. Επόμενη στάση η διοικητική πρωτεύουσα Χάγη με το Ολλανδικό Κοινοβούλιο, το Διεθνές Δικαστήριο και τις όμορφες αριστοκρατικές επαύλεις. Εδώ βρίσκονται όλες οι ξένες πρεσβείες και τα κυβερνητικά υπουργεία, όπως επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο και πολλοί οργανισμοί.

Επιστροφή στο Άμστερνταμ αργά το απόγευμα.

Ημέρα 3η: Άμστερνταμ

Μέρα ελεύθερη. Ομολογουμένως, η πόλη στην οποία φτάνουμε είναι γεμάτη με μύθους και βαριά ονόματα τέχνης που υπογράφουν την πολιτιστική της ταυτότητα.

Βερμίρ, Ρεμπράντ, Βαν Γκογκ. Η πόλη είναι γνωστή για πολλά εξαιρετικά μουσεία, όπως το Κρατικό Μουσείο Ρέικσμουζεουμ,  τo Μουσείο Βαν Γκογκ, το Μουσείο της Πόλης και το Σπίτι της Άννας Φρανκ. Την ίδια στιγμή, τα υπέροχα κανάλια, τα ψαγμένα εστιατόρια, τα μικρά καφέ και τα βίντατζ μαγαζιά από τα οποία θα ξετρυπώσετε αληθινούς fashion θησαυρούς προσφέρονται για ατελείωτες αστικές περιπλανήσεις. Το Άμστερνταμ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη που κρατά από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας. Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται πολλά όμορφα σπίτια και αρχοντικά εκ των οποίων τα περισσότερα είναι σπίτια, γραφεία και δημόσια κτήρια.

Οι φωτισμένες γέφυρες και τα λαμπερά κανάλια προσφέρουν ένα ιδανικό φόντο για υπέροχες φωτογραφικές λήψεις! Φυσικά, υπάρχει και το τμήμα της πόλης με τα «κόκκινα φώτα», το ντε Βάλλεν, καθώς και τα πολυάριθμα coffee shops που αποτελούν σταθερή αξία για κάθε τουριστική περιήγηση στο Άμστερνταμ.

Ημέρα 4η: Άμστερνταμ (εκδρομή στα ψαροχώρια)

Say cheese: ανεμόμυλοι, τσόκαρα και παραδοσιακά τυριά με τη Μικρή Ολλανδέζα!

Η ολλανδική εξοχή προσφέρει γενναιόδωρα το ζωγραφικό πλαίσιο το οποίο θα δώσει προοπτική στη σημερινή μας επίσκεψη στα παραδοσιακά χωριά Zaanse Schans & Βόλενταμ. Τα Polders και τα μικρά κανάλια που βλέπουμε μας δίνουν την ευκαιρία για να μάθουμε και για τον τρόπο άρδευσης αυτών των περιοχών. Στο Zaanse Schans με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους θα επισκεφτούμε τη φάμπρικα των γνωστών ξυλοπάπουτσων.

Κατά τη διάρκεια της υπέροχης εκδρομής με το κουλέρ λοκάλ θα επισκεφτούμε και ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα» ντυμένη με την παραδοσιακή της στολή θα μας εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο τυροκομούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Καθώς η γευσιγνωσία είναι η αρχή κάθε γευστικής και μη περιπλάνησης, η δοκιμή κρίνεται απαραίτητη!

Ημέρα 5η: Άμστερνταμ – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα, πιστεύοντας πως θα κρατήσουμε ζωντανό μέσα μας αυτό το υπέροχο ταξίδι γεμάτο με εικόνες και γεύσεις ευρωπαϊκού πολιτισμού.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.


ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Ψαροχώρια
Ντελφτ Χάγη Ρότερνταμ
5 ημέρες

24/12

XO COUTURE 4*

ή παρόμοιο

 

Πρωινό

695

+300

+300

03/01

655

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα Άμστερνταμ Αθήνα με KLM
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία XO COUTURE 4*  ή παρόμοια
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • ΔΩΡΟ: 24ωρη κάρτα τραμ για τη πρώτη μέρα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Εμπειρότατο ελληνόφωνο αρχηγό/ξεναγό, βαθύ γνώστη του προορισμού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε αξιοθέατα, μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Φόροι Αεροδρομίων

ΤΑΞIΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Άμστερνταμ

06:00

08:35

5η μέρα

Άμστερνταμ – Αθήνα

12:25

16:35

.



Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE