menu
+30 210 9889421
ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ 4ημ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (P2)

ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ 4ημ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 25-28/10 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 269 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 25-28/10 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η αιώνια ομορφιά του Ιονίου

Άγνωστη ορεινή Λευκάδα

και στις μυστικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας

1η μέρα: Αθήνα – Μεσολόγγι (Κήπος των Ηρώων)  - Λευκάδα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07.00 για την πανέμορφη Λευκάδα. Μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στο ιστορικό Μεσολόγγι. Επίσκεψη στον Κήπο των Ηρώων, ένα μνημειακό σύνολο από γλυπτά που ανεγέρθηκαν προς τιμήν όσων αγωνίστηκαν και πέθαναν στο Μεσολόγγι, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Το σύνολο περιλαμβάνει 63 μνημεία κάθε είδους που τοποθετήθηκαν από το 1838 έως το 2014. Μια μαγευτική διαδρομή μας περιμένει στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και  την παραλία της Τουρλίδας με τα διβάρια και τις γραφικές πελάδες, ένα τοπίο μοναδικό στην Ελλάδα. Χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) . Αργά το απόγευμα, άφιξη και τακτοποίηση στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Ionian Blue 5* Lux στη Νικιάνα. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Πόλη Λευκάδας -  Ι.Μ. Παναγιάς Φανερωμένης – Άγιος Νικήτας  – Η άγνωστη ορεινή Λευκάδα (Καρυά – Εγκλουβή)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη της Λευκάδας. Περίπατος στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης με το χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό  χρώμα, τα στενά καντούνια και τις ευωδιαστές αυλές των παραδοσιακών σπιτιών της. Αν είναι εφικτό, θα επισκεφτούμε την οικία Σικελιανού στην οποία στεγάζεται το μουσείο με ιδιαίτερα εκθέματα από τον μεγάλο μας ποιητή, Άγγελο Σικελιανό και όχι μόνο. Στη συνέχεια, θα βρεθούμε λίγο πιο έξω από την πόλη της Λευκάδας, μέσα σε ένα καταπράσινο λόφο, για προσκύνημα στην Ι.Μ. Παναγιάς Φανερωμένης που αποτελεί θρησκευτικό κέντρο του νησιού, ως το παλαιότερο και μεγαλύτερο Μοναστήρι. Η διαδρομή μας συνεχίζεται έχοντας δυτική πορεία και θαυμάζοντας τις μοναδικές παραλίες του νησιού. Στάση στον Άγιο Νικήτα,  γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι με κρυστάλλινα νερά, υπέροχα πετρόκτιστα σπίτια που απλώνονται αμφιθεατρικά στο χωριό,  φιδωτά πλακόστρωτα στενά, αυλές φορτωμένες με βουκαμβίλιες, γεράνια και βασιλικούς και ένας μικροσκοπικός κόλπος όνειρο. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας και την βόλτα, ανηφορίζουμε να γνωρίσουμε την άγνωστη ορεινή Λευκάδα. Μέσα από μία καταπράσινη διαδρομή θα φθάσουμε στην Καρυά, στο  δροσόλουστο κεφαλοχώρι της Λευκάδας, στους πρόποδες του βουνού της Ελάτης. θεόρατα πλατάνια, καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια με κεραμοσκεπές, υπέροχα καλντερίμια και χαμογελαστοί άνθρωποι θα σας υποδεχτούν στην Καρυά. Αφού κάνουμε την βόλτα μας και χαλαρώσουμε κάτω από τα πλατάνια της κεντρικής πλατείας θα συνεχίσουμε για την Εγκλουβή, τόπος γνωστός  για τις πιο γνωστές και γευστικές φακές του νησιού. Ένα χωριό άγριας ομορφιάς σκαρφαλωμένο στα 750 μέτρα υψόμετρο, από τα αρχαιότερα και το ορεινότερο του νησιού. Παραδοσιακό και πετρόκτιστο, εγκλωβισμένο, εξού και το όνομά του και περιτριγυρισμένο από ορεινούς όγκους, με τις κορυφές των Σταυρωτών, του Μέγα Όρους, του Αη Λιά και της Ελάτης, να προεξέχουν. Χρόνος να απολαύσουμε τον καφέ μας στην πανέμορφη πλατεία και φυσικά να δοκιμάσουμε ή να αγοράσουμε τις μοναδικές φακές της περιοχής (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

3η μέρα: Νυδρί – Προαιρετική Κρουαζιέρα  (Σκορπιός – Σπηλιά Παπανικολή Μεγανήσι – Μαδούρι)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα νωρίς και αναχώρηση για το Νυδρί απ’ όπου θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα μας στα κοντινά νησάκια της Λευκάδας.(έξοδα ατομικά). Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από απόσταση το θρυλικό νησί του Ωνάση, το Σκορπιό, την Σπηλιά του Παπανικολή στο Μεγανήσι το σπηλαίο στο οποίο το 1940 κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο κυβερνήτης του θρυλικού υποβρύχιου «Παπανικολής» και το νησί  Μαδούρι, στο οποίο ο μεγάλος μας ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης γεννήθηκε, μεγάλωσε και έγραψε τα ποιήματα του. Από το 1990 έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μουσείο και παραμένει κληρονομιά στα δισέγγονα του (το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα τις καιρικές συνθήκες). Επιστροφή στο Νυδρί για βόλτα στην όμορφη προκυμαία και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

4η μέρα: Λευκάδα – Δυτικές Ακτές Αιτωλοακαρνανίας (Πάλαιρος – Μύτικας – Αστακός) - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση από το νησί της Λευκάδας ακολουθώντας μία διαφορετική διαδρομή. Έχοντας το Ιόνιο Πέλαγος συντροφιά μας θα βρεθούμε στις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας. Πρώτη μας στάση η Πάλαιρος, ένας μικρός πράσινος παράδεισος και μια γραφική κωμόπολη απλώνεται μπροστά σας με τον αρχαίο οικισμό της να στέκεται ψηλά ατενίζοντας το γαλάζιο του Ιονίου. Συνεχίζουμε την παραθαλάσσια διαδρομή μας με θέα  τα νησιά Μεγανήσι, Κάλαμος και Καστός.  Φθάνουμε στο γραφικό ψαροχώρι του Μύτικα, χτισμένος δίπλα στη θάλασσα με τη μυτερή προεξοχή του να εισχωρεί στο Ιόνιο Πέλαγος, εξού και το όνομά του. Βόλτα στον πλακόστρωτο δρόμο που συνδέει την είσοδο του χωριού με το λιμάνι με τα όμορφα καλοδιατηρημένα αρχοντικά. Αφού κάνουμε την βόλτα μας και πιούμε τον καφέ μας, θα βρεθούμε στον κοσμοπολίτικο Αστακό, συνδετικό κρίκο της Αιτωλοακαρνανίας με τα Επτάνησα. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Μεσολόγγι – Λευκάδα - Ι.Μ. Φανερωμένης – Άγιος Νικήτας – Ορεινή Λευκάδα (Καρυά – Εγκλουβή)  – Νυδρί – Κρουαζιέρα Σκορπιός (προαιρετική) Δυτικές ακτές Αιτωλοακαρνανίας (Πάλαιρος – Μύτικας – Αστακός)

Τιµή κατ’ άτοµο, 25-28/10, με πούλμαν, 4 μέρες

 

Δίκλινο

269

3ο άτομο

224

Μονόκλινο

346

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ξενοδοχείο IONIAN BLUE 5* Lux στη Νικιάνα Λευκάδας • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή) • Αρχηγός /Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο  • Η (προαιρετική) εκδρομή στο Σκορπιό

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE