menu
+30 210 9889421
ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 5ημ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (P2)

ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 5ημ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (P2)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 24 -28/10 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

ΑΠΟ 449 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 24 -28/10 ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Τα αυθεντικά ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

 

1η μέρα: Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη - Ελάτη Ζαγορίου

Αναχώρηση από Αθήνα 07.30 μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο Μουσείο Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα καταπληκτικά κέρινα ομοιώματα. Το μουσείο λειτουργεί από το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Θα θαυμάσουμε τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα και θα γνωρίσουμε, μέσα από αυτά, σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Μετά από αυτήν την τόνωση γνώσης και εικόνων, συνεχίζουμε για τα ιστορικά Γιάννενα και χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα άφιξη και εγκατάσταση στο εκπληκτικό ΑΘΗΝΑ 4* στην Ελάτη Ζαγορίου. Το βράδυ δείπνο με τοπικά προϊόντα.

2η μέρα: Κήποι - Στάνη Σαρακατσαναίων - Τσεπέλοβο - Καπέσοβο

Πρόγευμα με αγνά τοπικά προϊόντα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου και τους Κήπους με τα περίφημα αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το υπαίθριο μουσείο “Σαρακατσάνικη Στάνη” λίγο μετά το Σκαμνέλι. Βρίσκεται μέσα σε ένα κατάφυτο χώρο από έλατα και πεύκα. Θα εντυπωσιαστούμε από τον χώρο και τα χαρακτηριστικά καλύβια-σπιτάκια που αναπαριστούν με μοναδικό τρόπο τον παλαιό τρόπο ζωής τους. Οι Σαρακατσαναίοι της Ηπείρου μετακινούνταν από τους ορεινούς όγκους της Πίνδου στις εύφορες πεδιάδες της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, ασκώντας τη νομαδική και την ημινομαδική κτηνοτροφία (στους πρόσφατους χρόνους) και αναπτύσσοντας έναν ιδιαίτερο κτηνοτροφικό, νομαδικό και ορεινό πολιτισμό. Επόμενη μας στάση στο κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο, όπου χρόνος για περίπατο και γεύμα (έξοδα ατομικά) σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής στάση για καφέ στο πανέμορφο Καπέσοβο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο με τοπικά προιόντα.

3η μέρα: Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Γιάννενα – Λυγγιάδες

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε να γνωρίσουμε το γραφικό και πανέμορφο Μονοδένδρι. Θα θαυμάσουμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Εκεί βρίσκεται και η Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής χτισμένη κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε το καφέ σας στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις μοναδικές Ηπειρώτικες πίτες. Περπατήστε τα λιθόστρωτα μονοπάτια με τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια που στεγάζουν το Ριζάρειο Κέντρο Εκθέσεων και την Χειροτεχνική Σχολή. Επόμενη μας στάση οι Λυγγιάδες, με την πανοραμική θέα και το μνημείο του ολοκαυτώματος του 1943. Η υπόλοιπη μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πόλη των Ιωαννίνων. Όσοι επιθυμούν, πέρασμα με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) από τον Μώλο για το Νησί της Κυρά-Φροσύνης με το σπίτι του Αλή Πασά, τα γραφικά δρομάκια και τα τοπικά προϊόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τον πιο αμφιλεγόμενο μεζέ του νησιού, τα βατραχοπόδαρα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα δίπλα στην λίμνη και στο κάστρο της πόλης που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων. Στον χώρο του, θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το νέο (2016) εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και το βράδυ δείπνο με τοπικά προιόντα.

4η μέρα: Καλπάκι - Μολυβδοσκέπαστη – Κόνιτσα – Μεγάλο Πάπιγκο

Μπουφέ πρόγευμα και πρώτη μας επίσκεψη το πολεμικό μουσείο του Καλπακίου με μοναδικά εκθέματα από τη βαριά ιστορία της περιοχής στο ΟΧΙ του 1940. Αφού ενημερωθούμε για τις θρυλικές μάχες από τους οπλίτες του μουσείου επόμενος προορισμός μας, η Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ο ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας δίπλα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική Κόνιτσα που σφύζει από ζωή και ομορφιά δίπλα στον Αώο ποταμό με το επιβλητικό γεφύρι της. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και μέσω μίας καταπληκτικής διαδρομής κατευθυνόμαστε για τον απογευματινό μας καφέ στο Μεγάλο Πάπιγκο (καιρού επιτρέποντος), το πιο γραφικό ίσως από όλα τα Ζαγοροχώρια! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  αργά το απόγευμα και το βράδυ δείπνο με τοπικά προιόντα.

5η μέρα: Πηγές Αώου - Μέτσοβο - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε μέσω εξαιρετικής διαδρομής για το πανέμορφο τοπίο της τεχνητή λίμνης των πηγών του Αώου. Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για το γραφικό Μέτσοβο, το στολίδι της Ηπείρου, με την υπέροχη αρχιτεκτονική και την παράδοση. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε τον τόπο των μεγάλων ευεργετών, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και να απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) με ντόπια προιόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φημισμένα κρασιά και τυριά του Μετσόβου. Μέσω Καλαμπάκας επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’ άτομο, με πούλμαν, 5 μέρες

24-28/10

 

Δίκλινο

449

 

3ο άτομο

290

 

Μονόκλινο

650

 

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο ΑΘΗΝΑ 4* • Πρωινό και δείπνο με τοπικά προϊόντα καθημερινά (ημιδιατροφή) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Αρχηγός / Συνοδός • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE