menu
+30 210 9889421
ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ 9ημ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ (P19)

ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ 9ημ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ (P19)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 30/11

ΑΠΟ 2.890 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 30/11

Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα και πλουσιότερα ίχνη των πρώτων ανθρωπόμορφων όντων περίπου 2 εκατ. χρόνια πριν. Σήμερα, στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5.895 μ.) με τις χιονοσκέπαστες κορφές, ζουν πάνω από 120 φυλές, οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις συνήθειες τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Το μεγαλύτερο, όμως, θέλγητρο του ταξιδιού είναι η Ζανζιβάρη με τις παραλίες της, τα γραφικά ψαροχώρια, τα παλιά αραβικά κτίρια της πόλης και τις καταπράσινες εξοχές με φυτείες από φοινικόδεντρα και γαρίφαλα. Ένα ταξίδι γεμάτο από μυρωδιές και ψιθύρους.

Η Ζανζιβάρη αποτέλεσε σημαντικό σταθμό του εμπορίου ανάμεσα στην Αφρική, στην Αραβία, στην Περσία και στην Ινδία, για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Δούλοι, ελεφαντόδοντο και μπαχαρικά ήταν τα βασικότερα διακινούμενα αγαθά. Τον 10ο αιώνα Πέρσες από την επαρχία Σιράζ ίδρυσαν εμπορική αποικία και τον 15ο αιώνα, μετά τον περίπλου της Αφρικής από τον Βάσκο ντα Γκάμα, η θαλασσοκράτειρα Πορτογαλία δημιούργησε στο νησί μόνιμη ναυτική βάση. Στα τέλη του 17ου αιώνα ο σουλτάνος του Ομάν έδιωξε τους Πορτογάλους και προσάρτησε το νησί στο κράτος του. Μάλιστα, μετέφερε εδώ την πρωτεύουσά του, εγκαινιάζοντας την πρώτη περίοδο ακμής της Στόουν Τάουν.

Τον 19ο αιώνα έφτασαν στη Ζανζιβάρη οι Άγγλοι αποικιοκράτες: από εδώ οργάνωσαν τις αποστολές τους στην ηπειρωτική Αφρική οι εξερευνητές Λίβινγκστον και Σπικ. Η νησιωτική χώρα παρέμεινε προτεκτοράτο της Βρετανίας ως τον Δεκέμβριο του 1964. Ακολούθησε μια αιματηρή επανάσταση, η οποία εκθρόνισε τον σουλτάνο και εξεδίωξε τους περισσότερους κατοίκους αραβικής, περσικής και ινδικής καταγωγής. Την ίδια χρονιά η Ζανζιβάρη ενώθηκε με το απέναντι απελευθερωμένο προτεκτοράτο της Ταγκανίκας για να αποτελέσουν μαζί την Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας.

…και κάτι ακόμα: Ο Φρέντι Μέρκιουρι (Farrokh Bulsara) κύριος τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Queen, γεννήθηκε στη Στόουν Τάουν της Ζανζιβάρης!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η (30/11):  Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση από Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης για τη Ζανζιβάρη.

Ημέρα 2η (1/12) : Ζανζιβάρη – Ξενάγηση στην Πέτρινη πόλη (Π/Δ)

Άφιξη στο μεγαλύτερο θέρετρο της Τανζανίας στον ινδικό ωκεανό, το νησί της Ζανζιβάρης. Μεταφορά στην Στόουν Τάουν για πρωινό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ξενάγηση της πόλης. Θα μάθουμε για τη πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, όπου οι αραβικές, ινδικές, περσικές και ευρωπαϊκές επιρροές συνδυάζονται με την τοπική αφρικανική παράδοση. Ιστορικά κτίρια με περίτεχνα σκαλισμένες ξύλινες πόρτες σκιασμένες με μπαλκόνια και στενά δρομάκια καλούν τους επισκέπτες να χαθούν μέσα σε αυτή τη συναρπαστική και μοναδική τοποθεσία (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς). Ακούστε τις συναρπαστικές ιστορίες για την Πριγκίπισσα Σαλμέ, τον Μπουλσάρα και τον Βι Κιντού και ακολουθήστε τα βήματα του παρελθόντος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη διάσημη αγορά της πόλης Darajani, την πρώην αγορά σκλάβων, τους κήπους Forodhani με θέα στο σπίτι των θαυμάτων, το παλάτι του Σουλτάνου και το παλιό φρούριο. Για όσους θέλουν να αγοράσουν αναμνηστικά, ο συνοδός θα σας δείξει καταστήματα τέχνης και βιοτεχνίες.  Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο παραλιακό resort για τακτοποίηση και ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η (2/12) : Ζανζιβάρη – Πάρκο Jozani (Π/Δ)

Σήμερα, θα επισκεφθούμε το διάσημο πάρκο Jozani, γνωστό για την σπάνια στο είδος της κόκκινη μαϊμού κολόμπους καθώς και την λεοπάρδαλη της Ζανζιβάρης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η (3/12) : Ζανζιβάρη – Μπλε Σαφάρι (Π/Δ)

Παραλίες με λευκή άμμο, δελφίνια, κολύμβηση με αναπνευστήρα σε κοραλλιογενείς υφάλους και κρυστάλλινα νερά & μεσημεριανό μπάρμπεκιου θαλασσινών, είναι ότι καλύτερο για την εμπειρία του διάσημου Blue Safari. Συνδυάστε διαφορετικές χαλαρωτικές δραστηριότητες και χαρίστε στον εαυτό σας μία μέρα στον παράδεισο.  Το σαφάρι συνεχίζεται στο νησί Кwаlе όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το μυστηριώδες δέντρο Μπαομπάμπ και να απολαύσετε το κολύμπι σας στην διάσημη παραλία του νησιού που θα σας θυμίσει Μαλδίβες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ένα ψαγμένο κοκτέιλ στο διάσημο χαλαρωτικό μπαρ Τροκαντερό ή να διασκεδάσετε με ηλεκτρονική μουσική και χάμπουργκερ στο Β4 beach club.

Ημέρα 5η  (4/12) : Ζανζιβάρη – Αρούσα – Νγκόρο Νγκόρο (Π/Γ/Δ)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς για την Αρούσα και από εκεί θα συνεχίσουμε για το  Εθνικό Πάρκο του Νγκόρο Νγκόρο. Άφιξη στο Νγκόρο Νγκόρο και τακτοποίηση στο λοτζ μας. Μετά το μεσημεριανό μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Ολντουβάι, το λεγόμενο «λίκνο της ανθρωπότητας», αφού εδώ ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα απολιθώματα ηλικίας 2,5 εκατ. ετών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η (5/12) :  Νγκόρο Νγκόρο – Σερενγκέτι (Π/Γ/Δ)

Η πανίδα του Ngorongoro έχει το μοναδικό προνόμιο να φιλοξενεί ταυτόχρονα τα τέσσερα μεγαλύτερα χορτοφάγα του πλανήτη: ελέφαντες, ιπποπόταμους, βουβάλια και ρινόκερους. Στα λιβάδια του αναπαράγονται σε μεγάλους αριθμούς γκνου, ζέβρες, γαζέλες και αντιλόπες, ικανοποιώντας τις ορέξεις των λιονταριών και των άλλων αίλουρων. Αγέλες από ύαινες, μπαμπουίνοι, στρουθοκάμηλοι και αμέτρητα πουλιά όλων των χρωμάτων ζουν εκεί. Ο τεράστιος ηφαιστειακός κρατήρας τής πλέον αρχέγονης χώρας της Ανατολικής Αφρικής είναι το σημείο στο οποίο μεταναστεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ζώων για να βρουν τροφή. Πλήθος από αιλουροειδή ερπετά και πτηνά μας χαρίζουν αξέχαστες στιγμές κατά τη διάρκεια του πρωινού μας σαφάρι, ενώ το δραματικό τοπίο συμπληρώνει το σκηνικό. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο πιο γνωστό πάρκο της Τανζανίας, το Σερενγκέτι. Αν και λιγότερο δραματικό από το προηγούμενο, συγκεντρώνει πλήθος από άγρια ζώα. Διάφορες φυλές που λες και ο χρόνος γι’ αυτούς σταμάτησε σε προηγούμενους αιώνες, ζουν σε λασπόσπιτα στην ευρύτερη περιοχή και προσφέρουν ανεπανάληπτες συγκινήσεις. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η (6/12) : Σερενγκέτι - Λίμνη Μανυάρα (Π/Γ/Δ)

Στο σημερινό μας σαφάρι στόχος μας είναι να δούμε τα λεγόμενα 5 «μεγάλα»: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ρινόκερο, ελέφαντα και αγριοβούβαλο. Οι πιθανότητες να τα δούμε όλα σε ένα ταξίδι, είναι μικρές, αν αναλογιστούμε ότι άνθρωποι που το έχουν αποτολμήσει πολλές φορές δεν το κατάφεραν. Ωστόσο αν υπάρχει μία πιθανότητα, αυτή ζει μόνο στο Σερενγκέτι κι εμείς δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη!  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Μανυάρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η (7/12) : Λίμνη Μανυάρα – Αρούσα – Κιλιμάντζαρο – Αθήνα (Π/Γ/Δ)

Σήμερα θα απολαύσουμε το σαφάρι μας στην λίμνη Μανυάρα, όπου συγκεντρώνει έναν μεγάλο αριθμό από σπάνια πτηνά κι ερπετά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αρούσα για δείπνο και λίγες ώρες ξεκούραση, μέχρι την πτήση μας που αναχωρεί πολύ πρωί την επόμενη ημέρα.

Ημέρα 9η (8/12) : Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Βραδινή άφιξη σε  Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμ/νή

2κλινο

FΒ (στο σαφάρι)

ΗΒ στη Ζανζιβάρη

30/11

4* λοτζ & Beach Resort Στη Ζανζιβάρη

2.890

Φόροι αεροδρομίου + Είσοδοι +990 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Turkish Airlines, από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
  • Διαμονή σε λοτζ 4* και Beach Resort στην Ζανζιβάρη
  • Πλήρη διατροφή στο σαφάρι και ημιδιατροφή στην Ζανζιβάρη
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγό/συνοδό: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

×      Αχθοφορικά

×      Φιλοδωρήματα

×      Τοπικοί δημοτικοί φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία (αν αυτό χρειαστεί). Περίπου 6 ευρώ το άτομο, την βραδιά στη Ζανζιβάρη

×      Κόστος εισόδου στη Τανζανία 50 $ Αμερικής. Πληρώνονται κατά την άφιξη στη χώρα

×      Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
  • Απαιτείται εμβόλιο κίτρινου πυρετού, εάν έχει προηγηθεί ταξίδι σε ενδημική περιοχή τον τελευταίο χρόνο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα (30/11)

Αθήνα – Κωνσταντινούπολη

15:50

18:30

Κων/πολη – Ζανζιβάρη

19:30

04:35*

9η μέρα (08/12)

Κιλιμάντζαρο –  Κων/πολη

03:40

13:40

Κωνσταντινούπολη –  Αθήνα

20:15

20:45

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα



Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE