menu
+30 210 9889421
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 4ημ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (P29)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 4ημ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (P29)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 25 -28/10 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΠΟ 399 €

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : 25 -28/10 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Πανόραμα Κρήτης 28η Οκτωβρίου

Χανιά- Ρέθυμνο – Ηράκλειο 25-28/10

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Χανιά - Λίμνη Κουρνά - Αρκάδι – Ρέθυμνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ και πτήση για Χανιά.  Άφιξη και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την Μεγαλόνησσο.  Πρώτος μας σταθμός, η πάντα γαλήνια και μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης, η λίμνη Κουρνά. “Αγκαλιασμένη” από τα Λευκά Όρη, διαθέτει μία γοητεία απόκοσμης ομορφιάς με τα νερά της να αλλάζουν χρώματα μαγικά, από τυρκουάζ μέχρι βαθύ μπλέ.  Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτες στην λίμνη.  Μετά την όμορφη ανάπαυλα, ανεβαίνουμε σε ένα εύφορο υψίπεδο με ελαιώνες, αμπελώνες, πεύκα, κυπαρίσσια και πρίνους για να επισκεφθούμε τη Μονή Αρκαδίου, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης και πνευματικό φάρο για τον Ελληνισμό κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Γύρω από το μοναστήρι υπάρχουν πολλά γραφικά εξωκλήσια, ενώ δίπλα από τη μονή ξεκινάει το όμορφο Αρκαδιώτικο Φαράγγι. Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο. Τα τείχη διακρίνονται και η Παλιά Πόλη με τα στενά σοκάκια της φαίνεται κιόλας σαν μια ανοιχτή πρόκληση. Η πρώτη επαφή είναι κυριολεκτικά μαγευτική, κρύβει πολλές ομορφιές και αξιοθέατα. Συνδυάζοντας στοιχεία βενετσιάνικης και οθωμανικής αρχιτεκτονικής, μικροσκοπικά, γραφικά δρομάκια, παλιούς μιναρέδες, περίτεχνες κρήνες και φυσικά, το ενετικό λιμάνι, τη Φορτέτσα του 1573 κ.α. Χρόνος ελεύθερος για  καφέ, φαγητό,  αγορές σουβενίρ κ.α. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στα Χανιά, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα Χανιά - Τάφοι Βενιζέλων – Σπιτι Βενιζέλου

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο  μαγευτικό άλσος του Προφήτη Ηλία στη θέση Φρούδια, με τον ομώνυμο Ενετικό Ναό, τους περίφημους Τάφους των Βενιζέλων και το άγαλμα της Ελευθερίας. Θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα και θα φωτογραφίσουμε τα Χανιά από ψηλά.  Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ιστορική συνοικία της Χαλέπας με τα αρχοντικά του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.  Στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου θα δούμε το πατρικό σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου  που αποτέλεσε τη στέγη της ζωής του επί τριάντα και πλέον χρόνια, από το 1880 μέχρι το 1910 και αργότερα κατά διαστήματα από το 1927 μέχρι το 1935 και  σήμερα φιλοξενεί το ομώνυμο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.  Επιστροφή στην παλιά πόλη των Χανίων και χρόνος ελεύθερος για καφέ, φαγητό και βόλτες στα πανέμορφα και γραφικά σοκάκια.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα Θέρισο – Ξενάγηση πόλης Χανίων

Πρωινό και συνεχίζουμε με επίσκεψη στο πιο εντυπωσιακό, πλήρως επισκέψιμο φαράγγι της Κρήτης, τον Θέρισο, όπου η φυσική ομορφιά φέρνει δέος. Στο τέρμα του θα δούμε το μνημείο της Επανάστασης της 7ης Μαρτίου του 1905, για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτες.  Στη συνέχεια  θα ξεναγηθούμε  στην πόλη των Χανίων. Πρώτη μας στάση η  Δημοτική αγορά (ανάλογη της Μασσαλίας) που εγκαινιάστηκε το 1913 και είναι χτισμένη πάνω στον ισοπεδωμένο βενετσιάνικο προμαχώνα Piatta Forma. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα σε σχήμα σταυρού, που στεγάζει φούρνους, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, οπωροπωλεία αλλά και μαγαζιά με σουβενίρ και είδη λαϊκής τέχνης. Συνεχίζουμε για την Παλιά Πόλη και το Παλιό Ενετικό Λιμάνι με σήμα κατατεθέν  τον περίφημο βενετσιάνικο Φάρο!  Θα δούμε το τζαμί των Γενίτσαρων, τη Βενετσιάνικη Εκκλησία,  τον Προμαχώνα San Salvadore και την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, το Ναυτικό Μουσείο και την Ιστορική Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης στο φρούριο του Φιρκά που βρίσκεται στο δυτικό άκρο του Παλιού Λιμανιού. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό, βόλτες και τα τελευταία ψώνια.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση

4η μέρα Ηράκλειο – Μινωικά ανάκτορα Κνωσσού – Ενυδρείο - Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Ηράκλειο.  Πρώτη μας επίσκεψη τα Μινωϊκά ανάκτορα της Κνωσού, όπου και θα ξεναγηθούμε.  Το μινωϊκό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού, σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αι. μ.Χ. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας, με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο εσωτερικό της Κρήτης. Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ικαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσού. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ενυδρείο, ένα από τα πλέον σύγχρονα ενυδρεία της Ευρώπης. Μαζί με τα κτηριακά συγκροτήματα των ερευνητικών ινστιτούτων του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ στην Κρήτη, απαρτίζει το θαλασσόκοσμο , το μεγαλύτερο κέντρο θαλάσσιας επιστήμης και ανάδειξης του μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου στη Μεσόγειο. Στη συνέχεια  γνωριμία με την πόλη του Ηρακλείου, μια σύγχρονη πόλη, εμπορικό, βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο της Κρήτης. Θα γνωρίσουμε από κοντά τη μοντέρνα πόλη που περιβάλλεται από τα περίφημα ενετικά τείχη και μόνο από ορισμένες πόρτες μπορεί να μπει κανείς. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια καθώς και τη βασιλική του Αγ. Μάρκου.  Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, καφέ, φαγητό και ψώνια στο κέντρο της πόλης.  Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο με ημιδιατροφή

LEPTOS PANORAMA HOTEL 5*

25-28/10

Δίκλινο

399

3ο Άτομο ενήλικας

355

1ο Παιδί έως 12 ετών

249

2Ο Παιδί έως 12 ετών

325

Μονόκλινο

489

+ Φόροι αεροδρομίων € 45,00 κατ’ άτομο

Οι ανωτέρω τιμές είναι προσφορά έγκυρης κράτησης με προκαταβολή και  ισχύουν έως 15/09 .

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια για τις διαδρομές Αθήνα – Χανιά & Ηράκλειο – Αθήνα με sky express.

Ημερομηνίες

Διαδρομές

Αρ.

Πτήσεων

Ώρα Αναχώρησης

& Άφιξης

Αεροπορική εταιρία

25/Οκτωβρίου /2024

Αθήνα – Χανιά

 

GQ 250

 

06.45 – 07.40

 

28/Οκτωβρίου/2024

Ηράκλειο  - Αθήνα

GQ 217

21.45 – 22.35

 

  • Διαμονή: 03 Διανυκτερεύσεις  στο υπερπολυτελές Leptos Panorama Hotel 5* .
  • Γεύματα: Μπουφέ πρωϊνό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) .
  • Μεταφορές: Με κλιματιζόμενο πούλμαν .
  • Περιηγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στην Πόλη των Χανίων και την Κνωσσό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων € 45,00 κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση με κόστος 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό/ προτεινόμενο .
Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE