menu
+30 210 9889421
ΠΟΛΩΝΙΑ 5ημ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (P29)

ΠΟΛΩΝΙΑ 5ημ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (P29)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24/10

ΑΠΟ 599 € early booking

Contact us

Πληροφορίες Εκδρομής - Trip Info

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 24/10

Πολωνία (Βαρσοβία-Κρακοβία)
Κρακοβία – Άουσβιτς – Αλατωρυχεία Βιελίτσκα – Βαρσοβία
5ημερη αεροπορική εκδρομή
24-28/10/24

Μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, η Πολωνία, διαθέτει έναν μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο. Είναι μία χώρα πεδινή - το όνομά της εξάλλου στα σλάβικα σημαίνει "πεδιάδα" - με πολλούς ποταμούς, λίμνες, δάση και μικρά χωριά με κάστρα και παλάτια. Πρωτεύουσα της Πολωνίας είναι η Βαρσοβία, ενώ άλλες μεγάλες πόλεις είναι η Κρακοβία, το Βρότσλαβ, το Πόζναν, το Γκντανσκ και το Λοτζ. Σαν μέρη της διάσημης κινηματογραφικής τριλογίας του Κριστόφ Κισλόφσκι, η υπέροχα διατηρημένη, όσο και ανέγγιχτη από τον πόλεμο Κρακοβία και η αναγεννημένη μέσα από τις στάχτες της, Βαρσοβία, αναδεικνύουν τα πολλά πρόσωπα της χώρας. Με ένα μοναδικό κράμα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, οι πόλεις με την πλούσια εβραϊκή παράδοση, την παπική παρακαταθήκη και τα πρωτοποριακά ρεύματα σύγχρονης τέχνης μας καλούν να τις εξερευνήσουμε. Ακολουθήστε μας λοιπόν σε αυτό το εξαιρετικό ταξίδι που συνδυάζει αστικές περιπλανήσεις, υπέροχα τοπία, και ιστορικές μαρτυρίες από το Άουσβιτς και τα Αλατωρυχεία.

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 07.15 . Ακολουθεί  09.20 η πτήση μας με την SKYEXPRESS με προορισμό το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας. Άφιξη 10.55 και αναχώρηση στην Κρακοβία με ενδιάμεσες στάσεις. Αργά το απόγευμα , άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Θα ακολουθήσει μία πρώτη βραδινή βόλτα στο κέντρο της παλαιότερης και ομορφότερης  πόλης της Πολωνίας . Σας προτείνουμε να κινηθείτε στο Kazimierz, την εβραϊκή συνοικία με πλήθος καταστημάτων που παίζουν όλα τα είδη της μουσικής .Και στην παλιά πόλη , θα συναντήσετε πολλά μπαράκια που παίζουν κυρίως τζαζ μουσική και θα έχετε πολλές επιλογές για φαγητό . Διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ξενάγηση) – ΑΟΥΣΒΙΤΣ(ξενάγηση)

Μετά το πρωινό , θα επισκεφτούμε το κορυφαίο σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Χαρακτηρισμένο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO , οι Πολωνοί το αποκαλούν και «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροταφείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα μπούμε και στις δύο πτέρυγες του στρατοπέδου, Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ (ή Μπίρκεναου), όπου θα δούμε πολλούς διασωθέντες χώρους, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπίρκεναου καθώς και θα παρακολουθήσουμε ρεαλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Επιστροφή στην Κρακοβία και θα ξεκινήσουμε την περιπατητική μας ξενάγηση προς την κεντρική πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον πύργο του Δημαρχείου, την Βασιλική της Παρθένου Μαρίας , την παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, και παρατηρούμε τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο περίφημος Πολωνός αστρονόμος Νικόλαος Κοπέρνικος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα κτίρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια. Συνεχίζουμε προς τα τείχη Μπάρμπικαν και από εκεί αναχωρούμε για την παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που  αποτέλεσε το σκηνικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ». Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό στο κέντρο της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ(ξενάγηση) - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρωινό και ακολουθεί μία ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και απίστευτα φαντασμαγορική ξενάγηση. Θα επισκεφθούμε τα μοναδικά και παγκοσμίως διάσημα αλατωρυχεία Βιελίτσκα . Τα αλατωρυχεία ιδρύθηκαν τον 13ο αιώνα και είναι από τα παλαιότερα αλατωρυχεία της Ευρώπης . Η εξόρυξη του αλατιού άρχισε το 1290 και συνεχιζόταν απρόσκοπτα μέχρι το 1996, οπότε και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα. Τα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα , εκτείνονται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φθάνει σε βάθος τα 327 μέτρα, με περισσότερες από 2.040 αίθουσες, στοές 300 χλμ., που είναι λαξεμένες πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λίμνες. Το 1950, τα αλατωρυχεία μετατράπηκαν σε μουσείο. Η περιήγηση στους  χώρους  έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και γίνεται συνοδεία ξεναγού, σε μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. πεζή. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο μέσα στο ορυχείο είναι το μουσείο, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο και σε βάθος 130 μέτρων. Επί σειρά ετών, οι αλατωρύχοι έφτιαχναν από αλάτι εντυπωσιακά έργα τέχνης, που κοσμούν σήμερα τις αίθουσες. Το πιο αξιόλογο ίσως ανάγλυφο μέσα σε ολόκληρο το αλατωρυχείο είναι ο σκαλιστός Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άλλα αγάλματα από αλάτι είναι της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των ανθρακωρύχων, του Νικολάου Κοπέρνικου, του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' και πολλών διασημοτήτων. Επόμενος σταθμός μας η πόλη της Βαρσοβίας και πρωτεύουσα της χώρας που θα μας φιλοξενήσει για δύο βράδια . Θα έχουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια . Δείπνο προαιρετικά και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ξενάγηση)

Πρωινό και η μέρα είναι αφιερωμένη στη Βαρσοβία. Με μία πρώτη ματιά καθώς θα περιδιαβαίνουμε την όμορφη αυτή πρωτεύουσα θα μας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχουμε μπροστά μας μία πόλη με κτίρια ηλικίας 200 ετών. Λάθος. Ό,τι θα αντικρύσουμε όπου κι αν κοιτάξουμε έχει κατασκευαστεί πριν από 70 χρόνια! Αυτό το παράδοξο αποτελεί και ένα βασικό στοιχείο της γοητείας της Βαρσοβίας, που είναι απολύτως συνυφασμένη με την ιστορία της .Για την ανοικοδόμηση των κτιρίων όπως ήταν πριν τον Πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν αρχειακά αρχιτεκτονικά σχέδια, πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα του 18ου αιώνα .Και το αποτέλεσμα όπως βλέπουμε σήμερα είναι τόσο άρτιο και συγκινητικό, ώστε βραβεύτηκε από την UNESCO και η πόλη χαρακτηρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας. Συνήθως οι βόλτες ξεκινούν από την περίφημη Βασιλική Οδό που συνδέει το Παλάτι Βιλάνοφ του 17ου αιώνα με το κάστρο της Παλιάς Πόλης. Το τελευταίο της κομμάτι της Βασιλικής Οδού είναι πεζοδρομημένο και απολαυστικότατο: Περνά από σπουδαία κτήρια της πόλης, ναούς, high tech παγκάκια που… παίζουν Σοπέν, υπαίθριες εκθέσεις τέχνης, καφέ με θέα στις όχθες του Βιστούλα και καταλήγει στην πλατεία του Κάστρου, όπου αρχίζει η Παλιά Πόλη. Κουκλίστικη και πεντακάθαρη, η Παλιά Πόλη σηματοδοτείται από το κομψό, χωρίς φανφάρες κάστρο στις όχθες του Βιστούλα και μία πολύβουη- πλατεία που αποτελεί σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών. Είναι γραφικότατη, με χρωματιστά κτίρια που ξαναχτίστηκαν εκ του μηδενός στα μεσαιωνικά τους πρότυπα από τους κατοίκους της πόλης και με μία παραδοσιακή υπαίθρια αγορά. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει η… ξαδέρφη της Γοργόνας της Κοπεγχάγης, το άγαλμα της Γοργόνας της Βαρσοβίας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό , θα αφήσουμε τα δωμάτια (check – out) και θα μεταφερθούμε στο κέντρο όπου θα έχουμε μια τελευταία επαφή με την πόλη πριν την αναχώρηση μας για το αεροδρόμιο . Είναι μια πόλη που αμέσως σε κερδίζει με το δυναμισμό της. Από τη μία η Νέα Πόλη, με πελώρια εμπορικά, υπέροχα πάρκα, άπειρες επιλογές για ποτό και φαγητό και από την άλλη, η κουκλίστικη και πεντακάθαρη Παλιά Πόλη με τα νεοκλασικά κτίρια και τα γραφικά σοκάκια. Το πρώτο που μας κάνει εντύπωση, είναι οι τεράστιοι ουρανοξύστες γύρω από την περιοχή Srodmiescie στη Νέα Πόλη, όπως και η συγκλονιστική θέα από την πλατφόρμα του 30ου ορόφου στο Παλάτι των Τεχνών και των Επιστημών, όπως το αποκαλούνε οι Πολωνοί. Η μετά-σοβιετική αύρα κυριαρχεί παντού, μαζί με όμορφες εκκλησίες, cult κτίρια και κινηματογραφικά παλάτια. Η βόλτα στο ανάκτορο Wilanow και το περπάτημα δίπλα στη λίμνη είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Νομίζουμε πραγματικά ότι βρισκόμαστε σε παραμύθι. Το ίδιο συναίσθημα ακριβώς νοιώθουμε και όταν περπάτησα στον «βασιλικό δρόμο». Σα να βρισκόμαστε σε άλλη εποχή...  Ελεύθερος χρόνος για ένα τελευταίο καφέ στην πόλη. Στην συνεχεία μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της  SKYEXPRESS με αναχώρηση 15.15 για την Αθήνα.

EARLY BOOKING τιμές, για κρατήσεις που θα επιβεβαιωθούν έως 31/08/24 !!

Τιμή κατ’ άτομο

Ξενοδοχείο

2κλινο standard

1κλινο standard

Παιδί    0-2

Παιδί   2-12

24-28/10

5 ημέρες

NOVOTEL CITY WEST 4*
&
FOCUS PREMIUM 4*

 

599 €

 

779€

 

60 €

 

539 €

**Οι τιμές των παιδιών, ισχύουν όταν αυτά αποτελούν 3ο ή 4ο άτομο.

+ Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων , φόρος διαμονής , parking , check points (245 ευρώ ανά άτομο).

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βαρσοβία-Αθήνα (συμπεριλαμβάνεται χειραποσκευή 8 κιλά και βαλίτσα 20 κιλά)
  • 02 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο NOVOTEL KRAKOW CITYWEST 4*
  • 02 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο FOCUS PREMIUM HOTEL WARSZAWA 4*
  • Εκδρομές-ξεναγήσεις , σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Αρχηγός/συνοδός
  • ΦΠΑ
  • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πούλμαν του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων , φόρος διαμονής , parking , check points (245 ευρώ ανά άτομο).
  • Είσοδοι σε μουσεία , μνημεία , αξιοθέατα

ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ , 25 ευρώ για ηλικίες άνω των 65 και 27,5 ευρώ για ηλικίες κάτω των 65 ετών .
ΑΟΥΣΒΙΤΣ , 15 ευρώ για όλους . 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ της ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ,
2 ευρώ για ηλικίες 8-26 ετών και άνω των 60 και 4 ευρώ για τις υπόλοιπες ηλικίες .

ΠΤΗΣΕΙΣ

SKY EXPRESS
GQ
770 Αθήνα - Βαρσοβία

09.20-10.55

SKY EXPRESS
GQ
771 Βαρσοβία - Αθήνα

15.15-18.45

.


Contact Info

Palmos Travel in Style

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 13 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ 174 55

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE

Τηλ.: +30 210 9889421

info@palmostravel.gr

www.palmostravel.gr

palmostravel_official

PALMOS TRAVEL

ΓΕΜΗ:131075201000

ΩΡΑΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09:00 - 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ON LINE